OBEZİTE İLE MÜCADELE ETKİNLİĞİ

19 MAYIS ANAOKULU'NDAN OBEZİTE İLE MÜCADELE ETKİNLİĞİ

Beslenme dostu okul projesi sağlıklı ve hareketli yaşam kapsamında Tekkeköy 19 Mayıs Anaokulu bahçesinde Bisiklet Günü Etkinliği gerçekleştirildi. 

Obezitenin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını belirten Okul Müdürü Semra Güney,” Obezitif ile mücadelenin en etkin yolunun küçük yaşlarda kazandırılan hareketli yaşam alışkanlığına oluştururuz  ”dedi.

‘OLDUKÇA ÖNEMLİDİR’
Öğrencilerin ve velilerin katıldığı programda açılama yapan Okul Müdürü Güney,”Sağlıklı beslenmenin yanında sporun önemini ve gerekliliğini çocuklarımıza aşılayabilirsek. Onlara daha sağlıklı bir geleceğinde kapılarını aralamış oluruz.  Çocukluk çağındaki hareketlilik erişkin yaşlardaki yaşam tarzının belirlenmesi yönünden önemlidir. Hareket alışkanlığı çocukluk yaşlarında kazanılır. Fiziksel aktivite çocukluk döneminde büyüme ve gelişme, iyi alışkanlıklar ve okul başarısı açısından oldukça önemlidir.  Dengeli ve yeterli beslenme ile düzenli fiziksel aktiviteyi içeren bir yaşam tarzı oluşturabilirsek obezite için önlem almış oluruz “diye konuştu.

‘GÜZEL BİR PROJE’
Ayrıca bisikleti olan çocuklarımız bisikleti olmayan çocuklarımıza da kullandırarak iş birliği, yardımlaşma, hoşgörü, paylaşma, arkadaşlarına ve oyunun kurallarına saygılı olma  ve duygularını kontrol etmeyi öğrenmelerine katkı sağlandığını söyleyen Okul Müdürü Güney,”Sağlık Bakanlığı ile Milli  Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü bir programla tüm okullarda Temiz okul Hijyenik okul anlamına gelen Beyaz Bayrak Programı ile Obezite ile mücadele eden sağlıklı ve dengeli beslenmeyi destekleyen okul anlamına gelen “beslenme dostu okul”sertifikası verilmektedir ”dedi.
Köksal ÖNER

                                                                                                  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DENGE EĞİTİM Haberleri