O hastaneler kapatılacak

Son günlerin önemli gündem maddelerinden biri olan bazı devlet hastanelerinin kapatılacağı iddialarına Sağlık Bakanı Ahmet Demircan açıklık getirdi. Bakan Demircan, "Ekonomik ya da fiziki ömrünü doldurmuş hastaneleri kapatıyoruz" dedi.

 

Sağlık Bakanı AK Parti Samsun milletvekili Ahmet Demircan, şehir hastanelerinin devreye girmesi ile bazı devlet hastanelerinin kapatılacağı iddiaları ile ilgili ilk kez konuştu. Bakan Demircan, "Ekonomik ömrünü ya da fiziki ömrünü doldurmuş yenilenmesi gereken hastaneleri kapatıyoruz" dedi. Bakan Demircan, hastanelerde koğuş sisteminden en fazla iki yatak sistemine geçileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, devlet hastaneleri kapatılıyor mu? sorusuna CNN Türk televizyonuna açıklamada bulunarak cevap verdi. 

FİZİKİ ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ HASTANELERİ KAPATIYORUZ
Bakan Demircan, "Ekonomik ömrünü veya fiziki ömrünü doldurmuş, yenilenmesi gereken hastaneleri kapatıyoruz. Hastane deprem açısından sıkıntılıysa, eskimişse, yeni yapmakta olduğumuz hastaneleri, zaten onların oluşturduğu yatak kapasitesi dikkate alınarak Türkiye'nin yaklaşık 100 bin kişinin yatak ihtiyacını da belirleyerek onları kaldırıyoruz, bir kısmını da yenileyeceğiz" dedi. 

KOĞUŞ SİSTEMİ BİTİYOR
Bakan Demircan, "Daha önceki yatak sistemimiz koğuş sistemiydi; şimdi tek yatak, en fazla iki yataklı oda sistemine geçiyoruz. Yoksa işlerliği olan, fiziki yeterliliği olan hastaneleri kapatma diye bir şey yok."
Haber Merkezi

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SİYASET Haberleri