NOKİA'NIN DÖNÜŞÜ

Nokia efsanesi geri dönüyor.

Finlandiyalı şirket konuya açıklık getirdi.
Önemli teknoloji şirketlerinden Nokia'nın Microsoft ile işbirliğine giderek Windows Phone odaklı hareket etmesi uzun süre konuşulmuştu. Bir süre önce Microsoft ile bağlarını tamamen koparan firma, yola tekrar tek başına devam etme kararı aldı ve yalnızca telefon üretimiyle değil, başka teknolojilerle de ilgilenme kararı aldı.

Örneğin Nokia, yakın zamanda harita ve navigasyon servisi Here Maps'i satmış ve network sistem üreticisi Alcatel-Lucent'i bünyesine katmıştı. Firmanın önümüzdeki yıllarda kablosuz teknolojiler üzerine yeni çözümler hazırlayarak ciddi pazar payları elde etmek istediği biliniyor. Belki de 5G'den söz edildiğinde ilk söylenecek isimlerden biri de Nokia olacaktır.

Kasası aydınlatmalı telefon: Nokia Swan


Tekrar telefon tarafına geri dönecek olursak...

Nokia'nın yeni telefonları uzun süredir bekleniyor. Ve tabii ki kullanıcılarda Android isteği var. Nokia ise, henüz bu konuda aceleci davranmak istemiyor. Nokia'nın CEO'su Rajeev Suri, telefon üretimi için acele etmeyeceklerini, acele edilecek bir durumun da olmadığını belirterek cihazlara yalnızca Nokia logosunu basma derdinde olmadıklarını bildiriyor. İşin özü, insanların bu cihazları aldıklarında Nokia olduğunu hissetmeleri gerektiğini düşünüyor.

Beklentiler, Nokia'nın 2017'den önce piyasaya yeni bir akıllı telefon sunmayacağı yönünde.

Yeni bilgiler oldukça haberdar edeceğiz. Mahmut Saral/ SABAH

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BİLİM - TEKNOLOJİ Haberleri