MMO'DAN BİLİRKİŞİLİK EĞİTİMLERİ

Samsun Makina Mühendisleri Odası'ndan “BİLİRKİŞİ” eğitimleri

Adalet Bakanlığı tarafından “yetkilendirilen” Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, “Temel Bilirkişilik Eğitimleri”ne başladı

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi, 29 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan “Bilirkişilik Yönetmeliği” kapsamında Adalet Bakanlığı Hukuki İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından eğitici kuruluş olarak yetkilendirildi. MMO, bu kapsamda, “Temel Bilirkişilik Eğitimleri”ne başladı.

Sabah ve öğleden sonra 2 grupta düzenlenen eğitimlerde sunumu Av. Dr. Cengizhan Hatipoğlu gerçekleştiriyor. Toplam 37 kursiyer, eğitimler sonunda “Katılım Belgesi” almaya hak kazanacak.

KADİR GÜRKAN: BİLİM VE AKLIN IŞIĞINDA

Eğitimin açılışında konuşma yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, "Odamız, Temel Bilirkişilik Eğitimleri düzenleme yetkisini aldı. Bunu çok önemsiyoruz. Bilirkişilerin hazırladığı teknik raporlar hukuki kararların verilmesinde yasal dayanak oluşturuyor. Bu yüzden raporların hazırlanma sürecinde bilim ve aklın ışığında objektif hareket edilmesi, karar vericilerin yerinde karar verebilmesi adına çok büyük önem taşımaktadır. Tüm bilirkişilerimizden bu doğrultuda teknik çalışma yapmasını bekliyoruz" dedi.

 

3 GÜN TEORİK, 1 GÜN UYGULAMALI

Öte yandan, MMO tarafından yapılan açıklamalarda, 3 günlük teorik eğitiminde şu konular ele alınacak:

“Türk yargı teşkilatı, Yargısal faaliyet içinde yer alan süreler, Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler, İspat hukukuna ilişkin temel kavramlar, Bilirkişinin Nitelikleri, Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt, Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler, Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu, Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu, Bilirkişinin Görevlendirilmesi, Bilirkişi İncelemesinin Yapılması, Oy ve Görüşün Sunulması ve Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi...”

MMO, 1 günlük uygulama ile ilgili olarak ise, “Bireysel veya heyet halinde sistematik teknikleri kullanma becerilerinin geliştirmesini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetim faaliyetleri detaylı bir şekilde anlatılacak” açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DENGE EĞİTİM Haberleri