Minik öğrencilerden kedi ve kuşlara atıklardan yuva

Samsun'da anaokulu öğrencileri, kedi ve kuşların barınmaları amacıyla atık malzemelerden yuva yaparak sokaklara koydu.

Kentteki bir anaokulunda hayata geçirilen "Kedi ve Kuş Evi" projesi kapsamında öğrenciler, atık tahta, karton ve plastik malzemelerden kedi ve kuş evleri yaptı.

Merhamet duygularını geliştirmeyi amaçlayan projede öğrenciler, daha sonra yaptıkları kedi ve kuş evlerini öğretmenleri ile kentin çeşitli yerlerine yerleştirdi.

Öğrenciler, yaptıkları kedi ve kuş evlerine zaman zaman yiyecek de koyuyor.

Okul Müdürü İlyas Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projelerinin Samsun'da yürütülen Maarif Hareketi kapsamında hayata geçirildiğini söyledi.

Öğrencilerin atık malzemelerden yaptığı evleri kentin çeşitli yerlerine koymaya başladıklarını anlatan Yavuz, "Kedi ve kuş evleri, kışın barınma ihtiyacı duyan kedi ve kuşlara yuva olacaktır. Öğrencilerimiz bu çalışma ile insanlara, hayvanlara ve bitkilere merhamet etmeleri gerektiğini öğrendi." dedi.

Yavuz, projenin sosyal sorumluluk kapsamında önemli mesajlar verdiğini vurguladı.

- Minik elleriyle kedi ve kuşlara ev yaptılar

Öğrencilerden 6 yaşındaki Esma Reyyan Gülbayrak ise, yuvaları hayvanlara sevgilerini göstermek için yaptıklarını söyledi.

Babasının da yardımıyla kuş evini yaparken çok mutlu olduğunu dile getiren Gülbayrak, "Hayvanları çok seviyorum. Babamla birlikte 5 günde evi tamamladık. Hayvanlara sevgimizi göstermek için bu projeyi gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Sena Köksal da, kedi ve kuşların sıcak bir ortamda güvenle yaşamaları için projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sokakta yaşayan, soğukta üşüyen hayvanları gördüğümde çok üzülüyordum. Onları soğuktan ve yağmurdan koruyacak evler yaptık. Hayvanların yaptığımız evlerde yaşayacak olması bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri