MEMGE HEM MESLEK HEM DE İŞ SAHİBİ YAPIYOR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 4. Dönem kursiyerlerini yetiştiren MEMGE Kursunu ziyaret ederek kursiyerler ve eğitmenlerle bir araya geldi.

İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası ortaklığında ve İŞKUR, Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen ve şu an 4. Dönemi devam eden Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) Aşçılık Kursu İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u ağırladı. Ziyarette Samsun Lokantacılar Tatlıcılar, Pastacılar, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Balcı, İzleme Uzmanı Emre Bayraktar, Kurs Koordinatörü Elmas Odabaş, Kurs Eğitmenleri Şafak Yıldırım, Münevver Mutlu, Didem As ve Beyza Nur Yıldırım’ın yanı sıra kursiyerlerle bir araya gelen Başkan Tok; “MEMGE Kursumuz istihdama sağladığı katkı ve Avrupa çapında yakaladığı başarı ile en önemli projelerimizden biri haline geldi” dedi.

 

MEMGE BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR

Her geçen dönem artan yoğun talep ve başarı ile devam eden MEMGE Kursunun hizmet sektöründe aranan kalifiye eleman için artık bir marka haline geldiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “MEMGE Kursumuzun açılışını yaparken başarılı olacağını tahmin ediyorduk. Ancak Lokantacılar Odası Başkanımız İsmail Balcı başta olmak üzere eğitmenlerimizin çabası ve kursiyerlerimizin başarısı ile tahminlerimizin çok üzerinde bir başarı yakaladık. Bu da her geçen gün talebin artmasını sağladı. Böyle yoğun bir talep varken bizlere de bu kursumuzu sürdürmek düşüyor. Bu kursumuzu her ziyaret ettiğimde kendimi dinlenmiş olarak hissediyorum. Burada hem samimi ortam hem de yakaladığımız başarı manevi olarak bizleri dinlendiriyor.

EN YÜKSEK İSTİHDAM ORANI MEMGE’DE

Kursiyerlerle sohbet eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “MEMGE Kursumuz istihdamın yanı sıra kalifiye eleman yetiştirme açısından büyük bir eksiği tamamlıyor. Samsun’da hızla gelişen hizmet sektöründe kaliteli hizmeti yakalamak adına kalifiye eleman açığını kapatmak büyük bir öneme sahip. İşte bu kursta da proje ortaklarımızla birlikte yakaladığımız başarı geçtiğimiz yıllarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızca da en iyi Avrupa Birliği Projesi ödülüne layık görüldü. Bu da demek oluyor ki burada harcadığımız emek ve caba boşa gitmiyor. Kursumuzdan mezun olan gençlerimiz %80’leri geçen bir istihdam oranı ile hayata atılıyor MEMGE gurur kaynağımız oluyor. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyor kursiyerlerimize de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Onur Özsoy

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri