KEBAP AKADEMİSİ

Kebap Akademisi 45 mezun daha verdi

ADANA Ticaret Odası'nın (ATO), 12 yıl önce tescil ettirdiği Adana kebabının doğru yapılması için açtığı Kebap Akademisi'nden 45 kişi daha mezun oldu.
ATO Adana Kebabı Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan ve 2 gün süren ustalık eğitim programına 15'i kent dışından 45 kişi başvurdu. Kebapçı adayları, 2 gün boyunca ATO Sosyal Tesisleri'nde açılan Kebap Akademisi'nde eğitildi. Adanalı usta kebapçılar, usta adaylarına kebap yapılacak etin seçimi, hazırlanışı, şişlenmesi, pişirimi ve sunumunu anlattı. Adana kebabında kullanılan etin nasıl kıyma haline getirileceği özellikle anlatıldı. Kıyma yapımında kullanılan ve zırh olarak tabir edilen satırın kullanımı hakkında da eğitim verildi.

ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana kebabının Türkiye'nin her yerinde aynı lezzet ve sunumla yapılması için uğraş verdiklerini söyledi. Menevşe, "10 yıldır sürdürdüğümüz tescilli Adana kebabının aslına uygun halde üretilip, tüketilmesine yönelik çalışmalarımız bundan böylede devam edecektir. Akademide 2 günlük eğitim sürecinde, Adana kebabının hazırlanması ve sunumunun yanı sıra tescille ilgili oluşacak hukuksal sorunlara yönelik seminerde verildi" dedi.

Daha sonra akademiye katılanlara sertifika verildi. Yeni kebapçılar ayrıca, şişledikleri etleri pişirip programa katılanlara ikram etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TÜRKİYE Haberleri