“Hurrem Sultan”

1977’de Oytun Turfanda’nın koreografisi ve Nevit Kodallı’nın bestesiyle dünya prömiyeri gerçekleştirilen tümüyle Türk ilk büyük bale eseri ‘‘Hurrem Sultan’’,09Nisan 2016 Cumartesi saat 15.00 ‘da Samsun seyircisiyle buluşacak.

Kanuni Sultan Süleyman’ın Hürrem Sultan’a duyduğu aşkı ve kendi oğullarını iktidara getirmek isteyen Hürrem’in hikâyesini konu alan “Hurrem Sultan”Deniz OlgayYamanus ve Oktay Keresteci tarafından sahneye koyuldu.

Orkestra şefliği Murat Kodallı tarafından yapılan eserin dekor tasarımı Efter Tunç’a, kostüm tasarımı ise Serdar Başbuğ’a ait. Işık tasarımı O. Murat Yılmaz tarafından gerçekleştirilen “Hurrem Sultan” balesi 09 Nisan 2016 Cumartesi saat 15.00’da sahnelenecek.

İlk sahnelendiği zaman – kendi deyişiyle – tarihin tozundan, pasından arıtarak yalın ve duygusal bir anlatımla eseri yaratan koyan Oytun Turfanda, Türkiye’de bale sanatının duayen isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin Devlet Opera ve Balesi sahnelerinden sonra Samsun’da seyircisiyle buluşacak olan eserde Hurrem Sultan’daAna Gorgiashvilive Nazmiye Kıratlı Khozashvili, Kanuni Sultan Süleyman‘daDavid Khozashvili, Y.Emre Örgüt veBoğaçhan Bozcaada, Gülbahar‘da Ilgaz Erdağ, Merve Gürer ve Arzu Kaya, Mustafa’daOrçun Ünal, Erkin İnan ve Orkun Baydoğan, Baş Çengi’de ise Ilgaz Erdağ ve Arzu Kaya dönüşümlü olarak dans edecekler.

Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.

*Eserin koreografı Oytun Turfanda’nın özel isteği üzerine ‘Hurrem’, ‘ü’ yerine ‘u’ ile yazılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİNEMA VE TİYATRO Haberleri