'Geleceğini ve geçmişini iyi bilen gençler yetiştirmeliyiz'

Vali Osman Kaymak,Anadolu Mektebim tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 19 Mayıs ilçesi Nebiyan Doğa ve İzcilik Kampı’na gelen öğrencilerin bir arada olduğu ‘Anadolu Mektebim Erkek Yaz Kampı’ açılış programına katıldı.


‘Anadolu Mektebim Erkek Yaz Kampı’ açılış programına ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversite Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen katıldı.

HADİN DİYEREK DEĞİŞMELERİNİ BEKLEYEMEYİZ
Yeni arkadaşlarla tanışmak, birbirini daha iyi anlamak, mensubiyet duygusunu geliştirmek ve kendini hayata hazırlamak amacıyla düzenlenen Anadolu Mektebim Erkek Yaz Kampı’nın açılış konuşmasını yapan Anadolu Mektebim Kurucusu ve Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü “Anadolu Mektebi gönüllü bir faaliyettir. Sadece çocuklarla kısa vadede ani bir söz söyleyerek, hadin diyerek değişmelerini bekleyemeyiz. Ama emek verirsek, gayret edersek, onlara samimiyetimizi ortaya koyarsak o insanlarının büyüklerinin ve ebeveynlerinin irfanlı yolunda sağduyulu, bu memleket meselelerine çok iyi hazırlayacaklarına inanıyorum” dedi.

 

İLGİLENDİĞİNİ DE TAM ANLAMIYLA BİLEMİYORUZ 
Gerçekten iradesini ve yeteneklerini, ülkesinin menfaatlerini doğru kullanacak gençlere ihtiyaçlarının var olduğunun altını çizen Vali Osman Kaymak,"  Onun içinde bilim ve tekniği kullanan geleceğini ve geçmişini iyi bilen gençler yetiştirmemiz çok önemlidir.  Gerçekten çocuk yetiştirmek ailelerin ve toplumun en büyük sorunu bu konuda doğru bir seçeneği bulabilirsek o zaman yarınlardan emin olabiliriz. Şimdiki gençler kitap okumuyor. Kitap okuyan cep telefonu ve bilgisayarın esareti altında, neyle ilgilendiğini de tam anlamıyla bilemiyoruz. Bu anlamda bizlere doğruyu gösterecek milli manevi değerlerle geleceğini kuşatan bütün dünyadaki oyunları çok iyi gören bir gençliğin yetişmesi çok önemlidir.  İnsanlar kendilerini diyaloglarıyla karşısındakine kabul ettirir değer alırlar. İnsanlar kıyafetiyle karşılanır kişiliğiyle uğurlanır. Kişilikte tabi ki birikimle oluyor. Sizlerin bu programda alacağınız eğitimlerle alacağınızı düşünüyorum. Bu programın sizin hayatınıza yön veren ülkemizin geleceğinde iz bırakan çığır açan gençler olmanız temennisiyle, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. 

 

Daha sonra Vali Osman Kaymak, söyleşi programının ardından öğrencilerle birlikte yemek yedi ve ardından Anadolu Mektebi faaliyetine kamp ateşinin etrafında Türkiye’nin 23 şehrinden 17 öğretmen, 68 lise ve üniversite öğrenci ile bir araya gelerek, sohbet etti ve spor etkinliğine katıldı.
Köksal ÖNER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri