FINDIKKIRAN BALESİ

Fındıkkıran Bu sezon Son Kez Sahneleniyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünün 20 Aralık 2014 tarihinde prömiyerini gerçekleştirdiği “Fındıkkıran” adlı bale eseri seyircisiyle 21 Ocak 2016Perşembegünü Saat 20.00’de son kez seyirciyle buluşuyor.

AmadeusHoffman'ın "Fındıkkıran ve Fareler Kralı" adlı masalından hareketle Alexander Dumas'ın yeniden yazdığı,ilk koreografisi MariusPetipa tarafından gerçekleştirilenFındıkkıran balesi, Samsun’da Mehmet Balkan'ın reji ve koreografisiyle sahneleniyor.

Dünyada en çok sahnelenen bale eserlerinden biri olan, yeni yıl kutlamaları ile özdeşleştiği için yılbaşına yakın tarihlerde sahnelenmesi gelenekselleşenFındıkkıran’ınmüzik düzenlemesi AndrzejBarlog'a ait.

Orkestra şefliği DavıdMukeriatarafından gerçekleştirilen eseri Lale Balkan ve JunkoHikasa sahneye koydu.

Dekor ve kostüm tasarımı OlafZombeck'e, ışık tasarımı O. Murat Yılmaz’a ait olan Fındıkkıran’ın21 Ocak 2016 Perşembegünü saat 20.00’de AKM Büyük sahnede sahnelenecektir.Ocak 2016 Cumartesi saat 20.00’da gerçekleştireceğimiz Arda Boylarının biletleri, www.biletiva.com web adresinden ve opera gişesinden temin edilebilir.Ocak 2016 Cumartesi saat 20.00’da gerçekleştireceğimiz Arda Boylarının biletleri, www.biletiva.com web adresinden ve opera gişesinden temin edilebilir.Ocak 2016 Cumartesi saat 20.00’da gerçekleştireceğimiz Arda Boylarının biletleri, www.biletiva.com web adresinden ve opera gişesinden temin edilebilir.Ocak 2016 Cumartesi saat 20.00’da gerçekleştireceğimiz Arda Boylarının biletleri, www.biletiva.com web adresinden ve opera gişesinden temin edilebilir.

21 Ocak 2016 Perşembe saat 20.00’de gerçekleştireceğimiz Fındıkkıran’ın biletleri www.biletiva.com adresinde ve opera gişesinden temin edinilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİNEMA VE TİYATRO Haberleri