DİN GÖREVLİSİNE SALDIRI KINANDI

Samsun Ayvacık'ta Yenice Balcıoğlu Camii İmam-Hatibi Atıf Kara'ya yapılan saldırı DİYANETSEN Samsun 2 Nolu Şube tarafından Yakup Demirbaş'ın okuduğu metinle kınandı

CAMİ GÖREVLİSİNE SALDIRI
Samsun Ayvacık Yenice Mahallesi'nde bulunan Balcıoğlu Camii İmam-Hatibi Atıf Kara, iddialara göre mahallesindeki bir cenazeyi Ayvacık Müftüsü Şükür Küçük'e bildirdi. Bunun üzerine bölgede yoğunluğu bulunan bir cemaat mensuplarınca saldırıya uğradığı söylenmekte. 

DİYANET-SEN KINADI
Yapılan bu saldırı, DİYANET-SEN Samsun 2 Nolu Şube tarafından şiddetle kınandı. Bildiriyi Şube Başkanı Yakup Demirbaş okudu. Bazı sendika üyeleri de kınama sırasında hazır bulundu. Sendikanın bildirisi şu şekilde; 
"Camiler devletimize bağlı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca denetlenen ibadet mekanladır.  Toplumun dini konularda bilgilendirilmesi, cami görevlilerince ifa edilir. Cami görevlilerimiz, topluma, bireylerin doğumundan ölümüne dek, bıkmadan usanmadan dini konularda bilgiler veren müstesna kişilerdir.  Doğumunda kulağına ezan okuyan, öldüğünde ise son yolculuğuna uğurlayan kişeler de cami görevlileridir. 

Diyanet işleri başkanlığının Ayvacık ilçesindeki temsilcisi ilçe müftümüz Sayın Şükür Küçük Hocamız, Ayvacık ilçesi Yenice Balcıoğlu Camii görevlisi Atıf Kara'ya eşinin yanında bir saldırı olmuştur. Nedeni ne olursa olsun, yapılan bu saldırıyı Samsun DiyanetSen 2 Nolu Şube olarak şiddetle kınıyoruz.

Eğer bir rahatsızlığınız varsa, devletimizin kurumları var, amirler var. Ayvacık ilçemiz, Yenice halkımızında dini hassasiyetlerinin yüksek olduğuna inanıyoruz. Bu elim olay, Diyanet İşleri, Samsun ve Ayvacık Müftülüğü ve sendikamız tarafından takip edilmektedir. Sonuç olarak "Paralel Diyanet" oluşumlarına asla müsaade etmeyeceğiz. Devletin temsilcisine camide saldırmak, mabedi incitmektir. 

Sosyal organizasyonları bahane edilerek camilerin ayrımcılık mekanları yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. 15 Temmuz'da FETÖ'cülere teslim etmediğimiz mabedlerda hiçbir ötekileştirici oluşuma müsaade etmeyeceğiz. Yüz kırk bin çalışanının mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Diyanet İşleri personeli olarak anılmaktan gurur duyarız. Hiçbir dini alt kimliğe ihtiyacımız yoktur. Müslüman olmak bizim için yeterlidir. Yapılan bu saldırıyı DİYANETSEN Samsun 2 Nolu Şube olarak tekrar şiddetle kınıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur". 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GENEL Haberleri