DEV ESERİN SİLÜETİ ORTAYA ÇIKIYOR

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarında Selçuklu mimarisi ile yaptırılan ve bittiğinde Karadeniz’in en büyüğü olacak Camii ve Külliye silüeti son halini alıyor.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok tarafından Baruthane Mahallesi Ihlamur Bulvarı üzerinde yaptırılan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesinde Camii kısmında sona yaklaşılıyor. Bu yıl Ramazan ayı içerisinde namaz kılınacak hale getirileceğinin sözünü veren Başkan Tok, dev eserde her aşamayı yakından takip ediyor. Selçuklu Mimarisi ve Türk İslam coğrafyasının izlerini taşıyan eser mimarisinin yanı sıra hizmetleri ile de örnek olacak.

 

KUBBE İSKELETİ HAZIR

Farklı mimari yapısı ile örnek olacak olan Camii ve Külliye’nin Sivas’tan getirilen doğal kesme taşlar ve ahşap ile yapılan camii kısmı Ramazan’a yetişecek şekilde devam ediyor. Tamamen ahşaptan oluşan çatı ve kubbe kısmı ise tamamlanmak üzere. Kubbe iskeletinin tamamlandığı camide kesme taşlarla yapılan minarede yükselmeye devam ediyor. Tek tek el işçiliği ile kesilerek bir birine geçirilen taşlar özel bir karışımdan olan harç ile bir birine tutturularak minare yapılıyor.

 

“YAŞAYAN BİR ESER OLACAK”

Doğal taş ve ahşap ile yaşayan bir mekan yapmak istediklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Bu eser bizim için büyük önem taşıyor. Çünkü bu eser tamamlandığında sadece mimari bir başarı olmayacak, cemaati, ilim ve irfan öğrenen talebeleri, sosyal bir kullanıcı kitlesi ile adeta yaşayan ve büyüyen bir mabet olacak. Bu nedenle Camii ve Külliyeye bir projeden çok daha öte bir bakış açısıyla yaklaşıyorum. Her aşamasında, her fırsatta burada olmaktan, çalışmaları yakından takip etmekten mutluluk duyuyorum. 100 yıl sonra bile ayakta kalacak muhteşem bir yapıt olarak inşa ettiğimiz eser tüm yurttan ziyaretçi çekecek. İlkadım’ı Karadeniz’in yıldızı yapmak için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Bu eşsiz eserimizin de camii kısmını 2018 yılı Ramazan ayında vatandaşımızın hizmetine sunmak için söz vermiştik. Şu an için inşaat sürecimiz verdiğimiz sözü tutabilecek konumda ilerliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri