DEMİRTAŞ'IN AVUKATINDA CEP TELEFONU YAKALANDI

Demirtaş ile cezaevinde görüşmeye giden avukatın üzerinde cep telefonu bulundu

EDİRNE F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Milletvekili Abdullah Zeydan ile görüşmeye gelen avukat F.L.'nin üzerinde, cezaevine girerken 1 cep telefonu bulundu.
Haklarında açılan terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 4 Kasım günü Diyarbakır'dan Edirne'ye getirilerek F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Demirtaş'tan 2 gün sonra da aynı cezaevine tutuklanan Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da aynı cezaevine getirildi. Demirtaş ve Zeydan'ı cumartesi günü saat 14.50'de ziyarete avukatlarından F.L., geldi. F.L.'nin cezaevine girişi sırasında üzerinde bir cep telefonu bulundu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 12 Kasım 2016 günü saat 14.50 sıralarında PKK silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklu bulunan S.D. ve A.Z. ile görüşmek için gelen avukat F.L.'nin X-Ray cihazından geçirilen montunun yan dış cebi içerisinde 1 adet cep telefonu, telefona takılı 1 adet sim kart ve 1 adet hafıza kartı bulunduğu tespit edilmiştir" denildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

DEMİRTAŞ, ZEYDAN İLE BİRLİKTE KALMAK İSTİYOR

HDP'ye yönelik sürdürülen terör soruşturması kapsamında tutuklanarak Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine konulan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukatı eski milletvekili Aysel Tuğluk ile görüştü. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nın ardından cezaevine giden Tuğluk, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile yaklaşık 1 saat görüştü. Cezaevi çıkışında Demirtaş'ın halen tek başına odada kaldığını ifade eden Tuğluk, tutuklanarak Edirne'ye getirilen HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalması yönünde talepte bulunduğunu söyledi.

Parti içerisinde bu durumun tartışılacağını kaydeden Tuğluk, "Selahattin Demirtaş ile görüştük. Moral olarak oldukça iyi. Şu anda tecrit koşullarında tutuluyor. Çok kapsamlı bir görüşme yaptık. Biz bu görüşmeyi partimizdeki yetkili kurullarla tartışıp konuşacağız. Daha sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Bir takım açıklamalarımız olacak halen tek kalıyor. Abdullah Zeydan ile bir araya getirilme yönündeki başvurusuna henüz yanıt verilmiş değil. Bir tecrit durumu diyebiliriz. Selahattin bey bu durumu aslında çok ön plana çıkarmak istemedi. Bu durum devam ettiği sürece biz de şimdi şu noktadan itibaren bir değerlendirme yapmayı düşünüyoruz. Gerekli itirazları ve başvuruları yapacağız. Pek çok şeyi var onlar daha sonra paylaşacağız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

TÜRKİYE Haberleri