DEMİRCAN SAĞLIK TURİZMİNİ ANLATTI

Sağlık Bakanı Demircan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası’nda konuştu

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen 3. Turizm Şurası Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Şuraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Türk Turizminin Sağlıklı Gelişimi İçin Sağlık Turizmi

Açılış konuşmalarının ardından ilgili Bakanların katıldığı oturumda Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan Sağlık Turizmi’ni anlattı.

Dünyada sağlık turizmine harcanan paranın 500 milyar dolar olduğunun altını çizen Demircan, bu rakamın kısa sürede 1 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Demircan, öncelikli olarak Türkiye’ye gelen turistin sağlığının akla geldiğini belirterek, “Turistik bölgelerdeki sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmak lazım. Buraya gelen turist, gerekli sağlık hizmetini, ülkesinden daha kaliteli bir şekilde alabilmeli” dedi.

Her yıl 30 milyon insanın sağlık için kendi ülkesi dışına çıktığını ve ülkemizde ortalama bir turistin, sağlığı için 15 bin dolar harcama yaptığını belirten Sağlık Bakanı Ahmet Demircan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turizmde 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefleniyor. Kişi başı turist harcamasını bin dolara çıkarmak için çalışmalar yapılıyor. Ancak sağlık alanında bir turist ortalama 15 bin dolar bırakıyor. Biz 2023 yılında sağlık turizminden 20 milyar dolar gelir elde edebiliriz.”

İmkanlarımızın, coğrafyamızın ve insan sermayemizin sağlık turizmi hedeflerine ulaşmak için uygun olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, “Ülkemizden 1 saatlik bir uçuşla 12’den fazla ülkeye, 4 saatlik bir uçuşla 57’den fazla ülkeye ve 1.5 milyar insana ulaşmak mümkün.” şeklinde konuştu.

SAĞLIKTA FİZİKİ İMKANLAR GELİŞTİ

Sağlıkta fiziki imkanların giderek geliştiğini anlatan Demircan, hekim ve hizmet kalitesinin de arttığını, bu konuda dünyadan geri olmadığımızı söyledi. 48 adet sağlık merkezimizin dünyada akredite olduğunu, yapılan çalışmalarla bu sayının çok daha fazla artabileceğini kaydeden Demircan, “Mevzuat alt yapımızı tamamlamak üzereyiz. Bu konuda yasal çalışmaları Meclis’e sevk edeceğiz. Ayrıca rehabilitasyon merkezleri ve yaşlı bakımı konusunda da dünyada büyük bir talep var. Ülkemiz, imkanlarımız bunun için de uygundur. Belirlemiş olduğumuz 2023 hedeflerine ulaşmamamız için hiçbir neden yoktur.” dedi.

 

 

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GENEL Haberleri