ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

ÇİĞDEM KARAASLAN YUSUFELİ BARAJI’NDAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “mühendislik harikası” olarak tanımladığı halihazırda çalışmaları süren Yusufeli Barajı’nda incelemelerde bulundu. Karaaslan, proje kapsamında su altında kalacak bölgeler ve söz konusu bölgelere alternatif olarak planlanan yeni yerleşim alanları ile ilgili bilgi aldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Artvin'in Yusufeli İlçesi´nde, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren, tamamlandığında 270 metre gövde yüksekliği ile Türkiye´nin 1´inci dünyanın ise en yüksek 3´üncü barajı olacak Yusufeli Barajı çalışmalarını yerinde inceledi. Karaaslan, yapımı devam etmekte olan proje kapsamında su altında kalacak bölgeler ve söz konusu bölgelere alternatif olarak planlanan yeni yerleşim alanlarına ilişkin bilgi aldı.

“ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRMEK İÇİN BURADAYIZ”
  Saha incelemeleri sırasında konuya ilişkin açıklamalarda bulundan Karaaslan, “Bizimde çalışma ve görev alanımız içerisine giren Yusufeli ilçemizin taşınması, yeni bir yaşam alanı oluşturulması ile ilgili çalışmaları tamda yerinde görmek yetkililerden birebir bilgi almak için buradayız” ifadelerini kullandı.

“YENİ YERLEŞİM ALANI BEKLENTİLERİ TAM ANLAMIYLA KARŞILAYACAK”
 Sürmekte olan çalışmaları mühendislik harikası olarak tanımlayan Karaaslan, “Yeni bir ilçe oluşturulacak, Yusufeli halkı bu yeni şehirde yaşamaya devam edecek. Biz istiyoruz ki, bu çalışmalar dört dörtlük olsun. Zor bir topografya, zor bir çalışma alanı” değerlendirmesinde bulundu.Karaaslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önem vererek takip ettiği bu çalışmaların tamamen Türk mühendisler tarafından gerçekleştiriliyor olmasından büyük gurur duyduğunu belirterek, “Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu başta olmak üzere DSİ yetkilileri, karayolları ve TOKİ sahada büyük bir çalışmaya imza atıyorlar. Yeni yerleşim alanı kimlikli, sürdürülebilir, beklentileri tam anlamıyla karşılayan ve anıların, mevcut ilişkilerin sürekliliğini sağlayacak bir hassasiyetle hayata geçecek” şeklinde konuştu.Bir gece önce TOKİ’de yapılan toplantının ardından yola çıkan Karaaslan bu kez halkı dinlemek ve yerinde tespitlerde bulunmak üzere Yusufeli’ndeydi. Karaaslan, sahadaki gerçekleştirdiği incelemenin ardından Yusufeli Belediye Başkanlığını ziyaret etti ve Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin’in Yusufeli baraj inşaatı ve yeni yerleşim yeri projesine ilişkin verdiği brifinge katıldı. 

KARAASLAN YUSUFELİ HALKI İLE BİR ARAYA GELDİ
Karaaslan, programının bir sonraki durağında ise Yusufeli halkı ile biraya geldi. İlçe halkının sorunlarını dinleyen ve sohbet eden Karaaslan, ilçe ziyaretleri sırasında dükkânlarında bulunan Yusufeli esnafı ile de görüşmeyi ihmal etmedi. Esnaf ve halktan yoğun ilgi gördü. Karaaslan, AK Parti Yusufeli İlçe Başkanlığı’na da bir ziyarette bulundu. Karaaslan’a gerçekleştirdiği saha incelemeleri ve ilçe ziyaretleri sırasında TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, AK Parti Artvin İl Başkanı Ertunç Erkan Balta, AK Parti Yusufeli İlçe Başkanı Ahmet Sönmez, AK Parti Artvin Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Ahmet Çelik, DSİ 26. Bölge Müdürü Celal Tokalak’da eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri