Büyük Anadolu Hastaneleri'nden kanser uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde vatandaşlara Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıpla birlikte zorluklara yol açan kanser hastalığı hakkında bilgilendirici broşürler dağıtılıp, uyarıcı afişler asıldı.

 

Kanser, dünya genelinde yayılan ve giderek artan ciddi bir sağlık problemidir. Toplumlarda önemli bir sosyoekonomik yüke, bireylerde de maddi ve manevi kayıp ve zorluklara yol açan kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve erken teşhis imkânlarının bulunması bu konudaki sağlık politikalarının dünya genelinde her geçen gün güncellenmesine yol açmaktadır.

Bu kapsamda farkındalık oluşturmak adına Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Meydan ve Çiftlik Şubeleri'nde, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. 

'Farkındayız Kanseri Yeneceğiz' adı altında yapılan etkinlikte kanser ile ilgili olarak daha detaylı bilgi almak isteyenler ise ilgili uzman doktorlara yönlendirildi.

 

Kanser ile ilgili bilinen yanlışlardan kurtulmak ve doğruların herkese ulaşmasını hedeflemek amacıyla hastane şubelerinde vatandaşların bilgilendirildiğine dikkat çeken Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden bölümün uzman doktorları, "Kanserin önemli bir kısmının önlenebilir olması, tedavi ve teşhis olanaklarının giderek artması ve yapılacak taramalar ile erken teşhis imkanlarının olması kanserle mücadele için yapılan çalışmaları daha da önemli kılmaktadır. Kansere karşı alınacak önlemlerde temel ilke, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve hastalığın erken teşhis edilmesidir. Bu amaçlar doğrultusunda ülkemizde her yıl Nisan ayının ilk haftası "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası olarak çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bizde hastane olarak farkındalık yaratmak amacıyla kanser hakkında bilgiler veriyoruz" dediler.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri