BİLİM FUARI

İlkadım Kılıçarslan Ortaokulu TÜBİTAK Projelerini sergiledi.

MEB ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla ortaokul ve liselerde düzenlenen bilim fuarı desteği kapsamında  3.sünü düzenlediği İlkadım Kılıçarslan Ortaokulu TÜBİTAK Projelerini sergiledi.
 
Fuarın açılışında konuşan Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü Civan Çelik; Öğrencilerini Proje Tabanlı Eğitim anlayışı ile yetiştirme gayretinde olduklarını belirterek son üç yıldır Tübitak 4006 Bilim Fuarı hazırladıklarını, bugüne kadar 300 öğrencinin 150 bilimsel proje hazırladığını söyledi. Çelik, Türk-İslam Bilim ve fikir dünyasına bakıldığında pek çok buluş ve fikrin kendi medeniyetimizin ürünü olduğunu ve bu farkındalığı öğrencilerine vermeye çalıştıklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından öğrencilere danışmanlık yapan Kılıçarslan Ortaokulu öğretmenlerine katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.
 
Kılıçarslan Ortaokulu öğrencilerinin Bilim Fuarı Sergisi açılışı öncesi sergiledikleri Geleneksel Türk Dövüş Sanatı olan ‘Matrak’ Sporu gösterisi protokol üyeleri ve vatandaşlarca büyük ilgiyle izlendi.
 
12 Mayıs da başlayan ve 14 Mayıs da sona erecek olan, Kılıçarslan Ortaokulunda gerçekleştirilecek olan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisi açılışında 120 öğrenci tarafından 65 Proje sergilenmektedir.
 
İlkadım Kaymakamımız Turan Atlamaz’ın da katıldığı İlkadım İlçesi Kılıçarslan Ortaokulunda düzenlenen bilim fuarı açılışına, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Aliş Senek ve Sururi Cengiz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya, Şube Müdürü Mevlüt Seyhan, Okul Müdürü Civan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
         
Pasta kesimi ile yapılan açılışın ardından protokol üyeleri öğrencilerin proje stantlarını gezerek bilgiler aldılar. Projelerin içerisinde buluş ve icat özelliği taşıyan projeleri ve öğrencilerin motorlar ve bilimsel düzeneklerle hazırladıkları projeler ve ürünler dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BİLİM - TEKNOLOJİ Haberleri