Balkan Türkleri Cumhuriyet’in 94. Yılını Kutladı

Samsun Balkan Türkleri Derneği Cumhuriyet'in 94. Yılı vesilesiyle dernek binasında Atatürk ve Cumhuriyet konulu söyleşi düzenledi.

Cumhuriyetin 94. Yıldönümü vesilesiyle Samsun Balkan Türkleri Derneği tarafından dernek binasındaki yenilenen konferans salonunda tertip edilen Atatürk ve Cumhuriyet konulu söyleşi Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Okutman Nejat Bayrak’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz

Her ay dernek binasında farklı konularda söyleşiler düzenlediklerini dile getiren Samsun Balkan Türkleri Derneği Başkanı Cihat Yılmaz, “Hukuk, sanat, kültür, tarih, edebiyat, sağlık, siyaset gibi farklı konularda söyleşiler düzenleyerek üyelerimiz ve katılımcılarımız ile her ay bir araya geliyoruz. Bu ay Cumhuriyet’imizin 94. Yılını kutlamanın onuru ve gururu içerisinde derneğimizde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Okutman Nejat Bayrak hocamızın sunumuyla Cumhuriyet ve Atatürk konulu söyleşi düzenledik. Herkesin pür dikkat dinlediği söyleşi çok keyifli ve yararlı geçti. Bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği ‘Türk milletinin karakterine en uygun yönetim cumhuriyettir’ sözünün ne kadar doğru olduğunu mukayesesini yaptık. Ayrıca Cumhuriyet’imizin 94. Yılında Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettik. Bu güzel sunumu yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Okutman Nejat Bayrak hocamıza ve katılımcılarımıza teşekkür eder, tüm ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlarım” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri