AYNI TAS AYNI HAMAM

Kur'an okuyan görevlilerin, tüm eleştirilere rağmen mihrap kısmına hâlâ daha masa sandalye koyup kıraatta bulunması yoğun tepkiyle karşılandı

TEPKİLERİ DAHA ÖNCE DE PAYLAŞTIK
17 Ekim 2016 tarihli Denge gazetesinde, "Sıra da koyun kilise olsun" başlığıyla yaptığımız haber kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Fakat kamuoyunun tepkisini dile getiren bu haberden sonra hâlâ daha aynı hatada ısrar edilmesi, "Aynı hamam aynı tas" atasözünü akıllara getirdi.

ADETA İNADINA YAPILIYOR...
Diyanet  İşleri Başkanlığı, sandalyede namaz kılmayı bile hoş görmezken, görevlilerin adeta inadına yapar gibi bu masa sandalye işinde gösterdikeri ısrar şaşkınlık uyandırıyor. Adeta, Diyanet'le inatlaşmak gibi görülen bu hareket, kamuoyunun da haklı tepkisini çekmeye devam etmekte.

RAHLELER Mİ PİYASADAN KALKTI?
Masa sandalyeyle cami havasından uzaklaştırılan bu kıraat şekli, geleneksel rahle üstünde Kur'an okunmasını da unutturacak mahiyette. Kitabullah'ın rahle önünde diz bükerek büyük bir huşu ile okunması varken, manevi atmosferi adeta yerle bir eden bu uygulama; "Rahleler mi piyasadan kalktı? Yoksa bu aymazlığın başka bir sebebi mi?" sorularını sordurdu. Kıraat ahlakına uygun olmayan bu harekete, dur diyecek bir makam yok mu endişesi de kamuoyunu meşgul etmekte. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GENEL Haberleri