AKILLI PARK KONUŞULDU

"1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumu"nda Akılı Park konuşuldu

Türkiye'de ilk defa düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumunun ikinci gününde Akıllı Park konuşuldu.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen 1. Ulusal Kent Estetiği Sempozyumunun ikinci gününde Akıllı Parkın Markalaşması ile Havza’nın Kentsel gelişimine ve Kente Estetiğine Katkıları konuşuldu.
Akıllı Parkın Markalaşması ile Havza’nın Kentsel gelişimine ve Kente Estetiğine Katkıları konulu sunumunda Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ulvi Erhan Erol; Akıllı Parkın projelendirilmesi, kent estetiğe katıları ve parkın teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi.
Havza Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük ve Peyzaj Mimarı Kazım Uslu tarafından Akıllı Parkın altyapı ve peyzaj çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise Akıllı Parkı’ın ödüllü bir park olduğunu belirterek; “Ödülümüzü dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldık. Havza Kevser Parkı-Akıllı Park Projesi ile ödül aldık. 'Neden akıllı park ?' diye soruluyor bize. Biz burada bir kentsel dönüşüm yaptık. 24 saat internet üzerinden park takip edilebiliyor. Işıklandırma ve sulama işleri bilgisayar ortamından idare ediliyor. Bu parkı 20 bin 250 metrekarelik bir alan üzerine inşa ettik. 23 adet güvenlik kamerası GPRS sistemi var. Şifre sahibi herkes bu akıllı parkı internet üzerinden yönetebilmektedir. Spor, bisiklet alanları otopark alanları mevcut. 10 bin tane yeni ağaç diktik.” dedi.
Projenin toplam maliyetinin 5 milyon TL olduğunu, maliyetin önemli bir kısmını istimlak işlemlerine gittiğini belirten İkiz, parktan aynı andan bin 500 kişinin faydalanabileceğini, yediden yetmişe her vatandaşa hizmet veren bir park olduğunu anlattı.  İkiz ; “ Kevser Akıllı Park ile ilçemiz markalaşma yolunda önemli bir yol aldı.” Dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Havzanın Samsun ilçeleri içerisinde altyapı çalışmaları ile örnek bir ilçe olduğunu belirterek; “Parklar bir yerleşim yerinin kimliğini yansıtan en önemli yerlerden birisidir. Akıllı Park’ta Havza’ya ayrı bir değer katmakta. Büyükşehir olarak kent estetiğini önemsiyoruz ve bu yönde Havza, Vezirköprü, Alaçam ve diğer ilçelerde özellikle eski evlerimizin restorasyonları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor.Yine Ata Yolu projemizde önemli projelerimizden biri.” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BİLİM - TEKNOLOJİ Haberleri