81 İLİN KÜLTÜRÜ SAMSUN AYVACIK’TA TANITILDI

Ulusal bir kültür projesi olan ve sevgiyi, dostluğu, kardeşliği temel alan “Çemberimde Gül Oya” isimli e-Twinning projesinin 40. Sergisi Samsun Ayvacık’ta gerçekleştirildi

Ayvacık Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünde Ayvacık Güler Düğün Salonu’nda düzenlenen sergi açılışı İlçe Kaymakamı Sayın Can Kazım Kuruca’nın katılımıyla  gerçekleştirildi. Program Ayvacık Anadolu Lisesi Müdürü Fahri Okur’un ve İlçe kaymakamının konuşmalarından sonra kurdele kesimi ile başladı. İlçe kaymakamı, beraberinde ilçe daire amirleri, ilçede bulunan ilkokul, ortaokul,  lise öğrencileri ve öğrenci  velilerinin sergiyi gezmelerinin ardından Ayvacık Anadolu Lisesi okul korosunun Samsun iline ait türküleri seslendirmesiyle sona erdi.
“Çemberimde Gül Oya”  projesi farklı bölge ve illerde kaybolmaya yüz tutmuş, halen yaşamını sürdürmeye çalışan, kültürel özellikleri taşıyan, her yöreye has, oyalı çemberlerden esinlenerek verilmiş, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye’nin dört bir yanından 81 ilin bir araya geldiği tek proje. Projenin amaçları ise; farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmak ve bu kültürleri tanımak, birlik, beraberlik ve işbirliği içinde çalışmayı sağlamak, öğrencilere kendilerinin de bir şeyler yapabileceğini gösterebilmek, görüş açılarını ve ufuklarını genişletmek, dili, dini ve ırkı ne olursa olsun önce insan olmanın önemini kavratmak. 
Çemberimde Gül Oya projesi bir kültür projesi olduğundan sergide, her ilin kültürünü yansıtan oyalı yazmalar, illerin kartpostalları, illere ait öğrencilerin kendi elleri ile yazdıkları ünlü türküleri, manileri, yemek tarifleri, illerin magnetleri ve yine illere ait kültürel ögelerinden seçmeler yer almakta.
81 ilden 81 ortağı buluşturan Çemberimde Gül Oya ulusal bir kültür projesi olup,  kültürel farklılıkları tanımak ve tanıtmayı, farklı kültürlere karşı farkındalık yaratmayı, kültürler arası etkileşimi sağlamayı amaçlıyor. Bu proje türkülerden manilere yöresel yemeklerden yöresel kıyafetlere pek çok yöresel ögenin öğrenciler tarafından incelenip materyallerin hazırlandığı ve hazırlanan ürünlerin 81 ilde tanıtılacağı sergileri içermekte. Emrah ŞAHİN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri