2018 model ladik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ısrarla asfaltsız köy kalmayacak derken 2018 yılına girdiğimiz şu günlerde Ladik ilçesine sadece üç km uzaklıkta bulunan Kızılsini mahallesinin yolları içler acısı bir halde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ısrarla asfaltsız köy kalmayacak derken 2018 yılına girdiğimiz şu günlerde Ladik ilçesine sadece üç km uzaklıkta bulunan Kızılsini mahallesinin yolları içler acısı bir halde. Çamur deryası olan yollardan geçen araçlar tanınmaz hale gelirken, bölgede yatırım yapmak isteyen insanlar perişan olmuş durumdalar. Şehir merkezine sadece üç km uzaklıkta olan bir mahallenin yolları bu haldeyken şehre daha uzak olan mahallelerin halini düşünmek dahi mümkün değil.
14 METREDEN BÜYÜK YOLLAR BÜYÜKŞEHİRİN 
Belediyeler Kanunu gereği 14 metreden büyük yolların Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu, 14 Metrenin altındaki yolların ise ilçe Belediyelerinin sorumluluğunda olduğu göz önüne alındığında Kızılsini Mahallesindeki yolların büyük bir kısmı Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu anlaşılmaktadır. Neredeyse şehrin göbeği sayılabilecek Kızılsini mahallesindeki yolların bu halde olması Büyükşehir Belediyesi’nin ayıbı olarak kabul edilmekte.
MAHALLEDE ORTAOKUL DA VAR 
Ladik ilçesine sadece üç km uzaklıkta bulunan Kızılsini mahallesinin yollarının bu halde olması içler acısı bir durum. Kızılsini Mahallesinde aynı zamanda şehir merkezindeki Tayyar Mehmet Paşa Ortaokulu’nun taşınıp üç yıldan beri burada hizmet vermesi de mahallenin merkezle olan irtibatını da ortaya koymaktadır. Tayyar Mehmet Paşa mahallesinde okuyan öğrencileri taşıyan öğrenci servisleri ve Özel araçlar okula ulaşım için Ladik - Havza anayolunu kullanmak zorunda kalmaktalar. Oysaki resimlerde görülen yollar şehir merkezinden Tayyar Paşa Ortaokulu’na giden yollar olup, bu yolların asfalt yapılması halinde hem öğrenci servisleri hem de özel araçlar okula daha kısa sürede ve daha rahat ulaşmaları mümkün olacak.
HANİ ASFALTSIZ KÖY KALMAYACAKTI? 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz her fırsatta basına demeçler vererek asfaltsız köy yolunun kalmayacağını beyan ederken bırakın köyü, Ladik ilçesine sadece üç km uzaklıkta bulunan Kızılsini mahallesinin yolları dahi çamur deryasına dönmüş durumda olması Başkan Yılmaz’ın söyledikleri ile yaptıklarının ne kadar uyuştuğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.


SU PARASI ALIRKEN MERKEZ MAHALLESİ OLARAK ALIYOR 
Büyükşehir Belediyesi Kızılsini Mahallesindeki su abonelerinden para alırken mahallenin eski mücavir alan sınırlarında olması nedeniyle su parasını Samsun merkezdeki su abonelerinin ödediği tarife üzerinden alırken verdiği hizmeti en ücra köşelerde bulunan mahallelerden daha kötü vermesi akıllara durgunluk verecek bir garabet olarak değerlendirilmekte. 
Şenol Üstün

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri