Sertifikalar Taşçı’dan..

Sertifikalar Taşçı’dan..
Atakum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası İşaret Dili Kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İşitme engelliler ile iletişim kurulmasına katkı sağlamak herkesin sorumluluğu” dedi.

Atakum Belediyesi ve İşitme Engelliler Federasyonu işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası İşaret Dili Kursunun tamamlanmasının ardından başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.  2017 yılında Samsun’da gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlık kapsamında böyle bir kursun gerçekleştirildiğini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kursiyerlere sertifikalarını makamında verdi.

İŞARET DİLİNİN ÖNEMİ
Atakum’da gerçekleştirilen ve 8 hafta süren kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikalarını veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İşaret dili, işitme engellilerimizin temel iletişimidir. Bu iletişimin kurulmasına katkıda bulunmak herkesin sorumluluğudur. İşitme engellilerimizin karşılaştığı sorunların temelinde de işitme engeli olmayan insanların kendileriyle iletişim kuramaması yatmaktadır. Bu anlamda işaret dilini önemsiyor, bu yönde adımlar atarak kurslarımızı gerçekleştiriyoruz. Kurslara sağlanan katılım bizleri memnun etti. Bizi asıl memnun eden ise yeni kursların açılması yönünde gelen talepler. İşaret dili kursunu sürdüreceğiz” dedi.

OLİMPİYATA HAZIRLIK
İşaret dili kursu ile 2017 yılında gerçekleştirilecek olan 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına da hazırlık içerisine girdiklerini kaydeden Başkan Taşçı, “Şehrimiz 2017 yılında büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda hazırlıklar da yapılmalı diye düşündük. Farklı kurumlardan, farklı görevlerdeki çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşen bu kurs ve devamında gerçekleştirilecek olan kurslarımızla 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlık da yapmış oluyoruz. Katılım sağlayan herkese ve kurs ortağımız İşitme Engelliler Federasyonu yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TAŞÇI DA SERTİFİKA ALDI
Kursa kendisi de katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya sertifikası verildi. Başkan Taşçı, diğer kursiyerlerle işaret diliyle bir süre sohbet etti. Kursun gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkür eden kursiyerlere sertifikalarının yanı sıra başlığında ağaç tohumu bulunan kalem hediye edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.