SERİ SÜRDÜ YÜZLER GÜLDÜ

Sportoto 2.lig Beyaz Grupta mücadele eden Samsunspor kendi saha ve taraftarı önünde 2.yarının çıkış yapan takımlarından olan İnegölspor'u konuk etti. Ligde önceki gün oynanan Sarıyer-Eyüpspor karşılaşmasında Sarıyer'in 90 dakika sonunda mağlup olması Samsunspor'a adeta iştahlandırdı.

 

Sarıyerspor'un mağlubiyeti ve Sakaryaspor'un da deplasmanda oynaması nedeniyle kırmızı şimşekler bu durumu kendi lehine çevirmek için sahaya çıktı. Liderin mağlubiyeti Samsunspor taraftarlarına da moral oldu ve yaklaşık 20 bin kırmızı beyazlı taraftarımız Samsunspor-İnegölspor maçı için yeni Samsun 19 Mayıs stadyumundaki yerlerini aldılar. Samsunspor bu maça sakatlığı devam eden Ercan Yazıcı ve Samet Asatekin’den yoksun çıktı.

 

Müsabakaya çok hızlı başlayan Yılport Samsunspor sağlı sollu ataklarla rakibini kilitledi. Bunun sonucunda daha müsabakanın 3.’cü dakikasında sol taraftan ceza yayına kadar inen İlyas Kubilay Yavuz, Abdülkadir Özgen’in kendisine al da at dercesine verdiği asisti son derece temiz bir ayak içi vuruşla direk dibinden gol yaptı. Golü erken bulan kırmızı şimşekler rakibine fırsat vermeyerek akınlarını sürdürdüler. Taraftarıyla beraber büyük bir coşku ve baskı ile oyunun kontrolünü rakibe vermeden, ilk yarı bitene kadar devamlı atak halinde olan Yılport Samsunspor keyif veren bir futbol oynadı. Takımdaki heyecan ve mücadele ruhu sahaya yansıyor. İlk yarı bu oyunla 1-0 önde bitti.

 

İkinci yarı başlar başlamaz ön alanda baskı yaparak İnegölspor’a hiç fırsat vermeyen Samsunspor o kadar mücadele etti ki, taraftar daha da coştu. Etki- tepki meselesi, sahadaki oyuncu savaşacak ki taraftarı da onunla birlikte savaşacak.  Sahada iyi oyun olmazsa iyi mücadele olmazsa taraftar da hem az gelir hem de yeteri kadar desteklemez. Samsun’un Samsunspor’a, Samsunspor ’un da Samsun’a çok ihtiyacı var. Şehir takımının şehirle bütünleşmesi çok gerekli bizim için.

 

Maça dönecek olursak, dk. 54’te Onur Eriş ’in çıkması ile yerine Enes İslam İlkin girdi. Enes’in enerjik yapısı ve koşuları sağ kanatta oyunu bizim lehimize açtı. Sağ kanattan gelen bir akında rakip sahaya komple baskı kuran Samsunspor bütün dönen topları aldı. Ve rakipten dönen topu önünde bulan İlyas Kubilay Yavuz ikinci golü dk. 61’de buldu.  Oyunun hâkimiyetini iyice eline alan Samsunspor taraftarıyla tam bir bütünleşme yaşadı. Büyük Samsun taraftarı ‘Samsun gol gol gol’  diyerek iyice coştu. Bu baskı ortamı ile atılan 2 gol oyuncuları psikolojik olarak özgüvenli hale getirdi. Dakikalar 78’i gösterdiğinde İsmet Taşdemir, İlyas Kubilay Yavuz’u oyundan alarak alkışlattı. Yerine giren Savaş Yılmaz topun kontrolünün iyice bizde olmasını sağladı.  Son değişiklikle iyice yorulan kaptan Erhan Şentürk oyundan 83’te alınınca yerine son haftaların suskun golcüsü Bahattin Köse oyuna dâhil oldu. Oyuna girmesinden 3 dakika sonra yine bir sağ kanat akınından gelen topu alan Bahattin kaleciyi yatırarak boş kaleye golü attı. Bu skor maçın skoru oldu 3-0. Yılport Samsunspor aylar sonra böyle bir oyun ortaya koydu. Son 5 maçını kazanmış bir takıma karşı böyle bir oyun ortaya koymak skordan bağımsız olarak söylüyorum bizi heyecanlandırdı. Hiç kaybetmediğimiz şampiyonluk umudu ile gelecek maçları sabırsızlıkla bekler olduk. Bu sayede Sakaryaspor ve Sarıyer’in puan kaybetmelerinin ardından, kritik bir 3 puanı almış olduk. Yılport Samsunspor Keçiörengücü’nü alaşağı edebilecek bir takımdır. Şampiyonluk şarkıları söylememize az kaldı. Maç maç bakıp seriye devam etmemiz çok elzem.

 

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR