''Serbest Bölgeler Kanunu...''

''Serbest Bölgeler Kanunu...''
Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, TBMM’de görüşülerek yasalaşan Serbest Bölgeler Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.

 Milletvekili Hasan Basri Kurt, uluslararası yatırımları arttırmak amacıyla düzenlenen bu kanunun ülkemize hayırlı olmasını dilediğini söyledi.AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Bakanlar Kurulunun “Serbest Bölge” ilan edilen yerlerdeki arazi ve tesislerin ivedi olarak kamulaştırması kararı verebileceğini vurgulayarak, “Yatırımın, üretimin ve istihdamın arttırılması amacıyla birçok reformu hayata geçirdik. Serbest Bölgeler Kanunu neticesinde Bakanlar Kurulu serbest bölge ilan edilen yerleri acele kamulaştırabilecek. Böylelikle bürokrasi kaynaklı gecikmeler ortadan kaldırılacak. Aynı zamanda kanunla birlikte Türk Malı’nı dünya pazarlarında güçlendirmek için Türkiye Tanıtım Grubu kurulacak.” Dedi.

Milletvekili Kurt, Türkiye’nin “Pazar” alanının büyüyeceğini, markalaşma konusunda önemli gelişmeler kaydedeceğini dile getirdi. Kurt “Tasarının yasalaşması ile birlikte ülkemizin yurt dışı pazarlarına açılmasının önü açılacak. Yurt dışında özel bölgeleri, dış ticaret merkezlerini ve lojistik merkezleri kurulmasında kolaylıklar sağlanacak ve Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Yapılan bu düzenlemelerle yatırım alanında teşvikler artırılacak ve ekonomiye büyük katkılar sağlayacak.” Açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.