ŞER GÜÇLERİN PİYONLARI

Yaşadığımız dünyada herkesin bir işi olduğu gibi herkesin kişiliğine uygun bir yaşam tarzı vardır. Onurlu, şerefli kişiler kendilerine yakışan biçimde hayatlarını idame ettirirler.Onursuz ve haysiyetsiz kişiler de kişiliklerinin gereğini yerine getirirler. Eşcinsel birisinden namuslu insandan beklenenleri beklmek abesle iştigalse onursuz, haysiyetsiz kişiden de onurlu insanların yaptığı davranışları beklemek abesle iştigaldir.


Peygamber efendimiz ashabı kiramı ile oturuyorken onlara "Size en hayırlılarınızı haber vereyim mi" diye sorunca sahabei kiram “Ver Ya Resulellah” diyorlar. Resulullah "Onlar görüldüğünde akla Allah gelir işte onlar sizin en hayırlılarınızdır" buyurmaktadır. Efendimiz sohbetinin devamında yine ashabına dönerek "Peki sizin en şerlilerinizi de haber vereyim mi” diye sorunca ashabı kiram "Ver Ya Resulellah" deyince efendimiz "Sizin en şerlileriniz insanların arasını açanlardır" buyurmuştur.


Bu Hadisi Şeriften de anlaşılacağı üzere, insanlığın en şerlileri veya bana göre en şerefsizleri insanların arasını açanlardır. Kendisinde en ufak bir kişilik bulunmayan insanlar insanların aralarını açmak sureti ile onlarla ilişkiye girebilirler. Birisinin söylemediğini, bir diğerine aktarmak sureti ile insanların arasını açanlar toplumun en şerefsizleridir. Zaman, zaman bu şerefsizlerin dolmuşuna biz de bindiğmiz olmuştu. Örneğin bundan üç, dört yıl önce bir haber ajansından bize gelen bir şerefsizin anlattıklarına inanıp, o haber ajansının başındaki arkadaşlar papaz olduk. Olduk da kötü mü oldu, derseniz orası ayrı bir konu. Ondan ötürü müteessir değilim, ancak aradaki şerefsize inandığım için müteessirim.


Bu şerefsiz adam, bende bir müddet çalıştıktan sonra yanımdan güzellikle ayrıldı. Aradan çok kısa bir süre geçince bir de ne göreyim bizim şerefsiz benim düşmanlarımın taşeronu olmuş. Belki de bende çalışırken de düşmanlarımın taşeronu idi, ama ben bilmiyordum. Bu şerefsiz adam bana düşmanlık yaparak başkalarına yaranmak sureti ile girmiş başka bir ajansa, şimdi de oranın başındaki arkadaşın altını oymaya çalışıyor. Bu konuda dün çok enteresan bir olay yaşadık. İzin verirseniz anlatayım. Malumunuz geçtiğimiz hafta Samsuspor- Orduspor maçında iki gazeteci arasında bir tatsız olay olmuş, biz de bu kavgada durmamız gereken yerde durarak olayı gazete manşetine taşımıştık. İşin enteresan yanı bizim taraf olduğumuz konuda bize destek olması gerekenlerin hiç birisi üzerine düşeni yapmadı ama biz onlara geçmişte güvenmediğimizden bize normal geldi, olayın asıl kahramanı olan arkadaşımız bazı gerçekleri görmüş oldu.


Dün sabah kalktığımda, bu olayda tarafında olduğum arkadaş telefonla beni aradı ve önceki gün oynanan Samsunspor maçında yine aynı şahsın muhabirlerinden birisi ile ona haber gönderdiğini ve yaptığından pişman olmadığını söylediğini bana anlattı. Ve tam donanımlı olarak malum arkadaşın çalıştığı yere gidip gereğini yapacağını söyleyince, hemen kahvaltımı yapıp yanına gittim. İlk sorum bu haberi kimin getirdiğini sormak oldu. Verdiği cevap yukarıda bahsettiğim şerefsiz olunca, olayın düzmece bir olay olduğunu ve asıl amacın arkadaşımın arkasından kuyu kazıp onu sıkıntılı bir sürecin içerisine çekmek olduğunu anladım, zira aynı şerefsiz geçmişte bana da aynı şerefsiz tezgahları kurmuştu.


İlk işim gazetemizde çalışan ve konunun kahramanı olan kişiyle yakın arkadaşlığı olan muhabir arkadaşımı çağırıp şahısla buluşmasını sağlayıp olayın aslını öğrenmek oldu. Gazetede çalışan arkadaşım olayın aslını öğrenip geldiğinde tamamen düzmece bir olay olduğunu gelip anlatınca arkadaşıma bu kez ben dedim ki, bak arkadaş şimdi icraat sırası sende bu şerefsizle ilgili işlem yapacaksın. Bu şefersizle senin için kötü söz söylediğini iddia ettiği adamı yüzleştireceksin. Ondan sonra da gereğini yapacaksın dedim. Bakalım arkadaşım ne yapacak? Ancak şu kadarını söyleyeyim ki, artık bu şehirdeki fırsat şebekeleri şunu iyi bilsinler ki, bu güne kadar kurdukları tezgahlardan sonuç almış olabilirler ama bu günden sonra asla alamayacaklar. Çünkü bu camiayı da içerisindeki şerefsizleri de çok iyi tanıma fırsatım olduğundan artık istedikleri gibi at oynatamayacaklar. Bu işin çok daha tehlikeli boyutu nedir bilir misiniz? Bu şerefsiz adam Kürt ve Kürtçülük hayranı bir adam olduğundan çok sinsi planlar yapıp, insanları biri birine vurduruyor, ben bunu çok iyi tanıyorum, yaptıklarını biliyorum, onun için şehre, şehrin kurumlarına ve insanların kardeşlik duygularına zarar vermesine asla izin vermeyeceğim. Bugünlük bu kadar bu mevzu burada bitmez peşini bırakmayacağımı herkes bilsin. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR