Sendikacılar 'ayvayı' yedi

Sendikacılar 'ayvayı' yedi
ERZURUM'da Türk Büro Sen Şube üyeleri, yapılan yetersiz zamlarla enflasyon karşısında memur maaşlarının erdiğini belirtti, geçmiş yılları mumla aradıklarını belirterek mum yaktı.

Sendikacılar, enflasyon canavarı altında ezildiklerini göstermek için de ayva yedi.
Türk Bürosen Şube Başkanı Gani Harmandar ve yönetim kurulu üyeleri, Kamusen İl başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Gani Harmandar, geçen Haziran'da ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 5.7 olarak gerçekleştiğini, böylece memur ve emeklilerin Temmuz ayından itibaren enflasyon altında ezilmeye mahkum edildiğini bildirdi. TÜİK verilerine göre, geçen yılın enflasyonunun yüzde 8.17 olarak gerçekleştiğini anımsatan Harmandar, geçen yıl memurlara yapılan seyyanen 123 liralık zammın memur maaşına yansımasının yüzde 5.2 olduğunu, bu durumda memurun kaybının yüzde 2.97 olduğunu belirtti. Hükumetin2015 yılı bütçesinde tüm vergileri yüzde 10.1 oranında artırdığına işaret eden Harmandar, "Memur ve emeklileri bir darbe de yüksek vergilerden vurulmuştur. Bu nedenle 2014 yılı gibi, 2015 yılı da memur ve memur emeklileri için kayıp yıl olacaktır" diye konuştu.

Şube Başkanı Gani Harmandar ve sendikacılar, önce mum yaktı, daha sonra ayva yedi. Harmandar, mum yakılma ve ayva yeme konusunu şöyle değerlendirdi:

"Geçen yıl memur ve emekli enflasyonu çarpıldı. Bu yıl ise memur ve emekliler açısından kayıp yılı. Geçmiş yılları mumla arar olduk. 2014'de toplu sözleşmeyi yapanların hesap bilmezlikleri yüzünden geçmiş yılları arar olduk. Hem de mumla arar olduk. 2015 yılında da enflasyon canavarı karşısında ayvayı yedik." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.