Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

Sen neymişsin be Kalpar

Evet son günlerde hem gazetelerde okuyoruz, hem de sokakta insanlar "Sportif Direktörümüz İsa Turan neden istifa etti ?" diye birbirlerine soruyorular. Bence bu sorunun cevabını birbirlerine sormaktansa kulüp başkanımız Sn. Erkut Tutu'ya sorsalar daha iyi olmaz mı? Çünkü bu kulübün tek yetkilisi Sn. Tutu'dur.
Aslında Turan'ın istifa nedenini benim gibi herkes çok iyi biliyor. Fakat şu anda sadece susuyorlar. Susmalarının tek nedeni ise, Samsunspor'un zarar görmemesinden dolayıdır. Çünkü herkes artık Bank Asya'yı değil Süper Lig'i istiyor ve şu an sineye çekiyorlar. Fakat Sn.Kalpar'ın "akıl almaz tavır ve düşüncelerine, hal ve hareketlerine" daha ne kadar sessiz kalırlar o da başka bir mesele. Şu anda bence hem şehirde hem de kulüpte fırtına öncesi bir sessizlik yaşanıyor. "Haydi hayırlısı!"
İsa Turan'ı seven vardır sevmeyen vardır. Bunu doğal olarak karşılamak gerekir. Her insanı  seven veya sevmeyen olabilir, buna saygı duyarız. Ama İsa Hoca'yı Samsunspor'da ki futbolculuk yıllarından alt yapıdaki, Gazi Bld.spor, Lüleburgazspor'daki, Ertuğrul Sağlam döneminde ki ve Teknik Direktörlük kariyeri başarılarla dolu olan ve şu an Bosna Hersek milli takımını çalıştıran Saffet Susiç'in de yardımcılığını yapan, hocalığından futbol bilgisinden ve herşeyden önemlisi merhametli bir insan oluşundan ve dik duruşundan dolayı onu daima takdir etmiş ve kendisini çok sevmişimdir.
Sn.Tutu'ya sormak istiyorum. "Sizce Sportif Direktör ne anlama geliyor? Bunu lütfen açıklar  mısınız?" Bizler biliyoruz, fakat bilmediğimiz bir tarafı varsa bir de sizden öğrenmek istiyorum. Sn.Başkan eğer bu soruma cevap verirseniz bizi çok mutlu edersiniz.
Sıra yine geldi bizim o "Dahi Hocamız!" Sn.Kalpar'a. Hocam bakıyoruzda kendinize hemşehriniz olan yeni bir  "yardımcı hoca" bulmuşsunuz, "Hayırlı Olsun". İki sezon önce Bafraspor'a gelmiş, kendiside yüklü bir miktarda para almış, takıma da dünya paralar harcatmış ama başarı yok, parada da puan sıralamasında da "sıfır" lar çok bol olmuş ve tabii ki o sezonu tamamlamadan görevi bırakıp gitmiş sezon sonu Bafraspor'un durumu ise malum büyük bir borç ile küme düşmüş.
 Sn.Kalpar! Şampiyonluğa gidiyorsunuz. Samsunlu olan futbolcuyu, Sportif Direktör'ü yollatmak için her türlü yola başvuruyorsunuz ama hiç bir başarısı olmayan kişiye hemşehri kıyağı mı çekiyorsunuz? Peki Kalpar bu işi yaparken Sn.Yöneticilerimiz sizler ne yapıyordunuz? Samsun'da hiç mi Servet Bağlar gibi Samsunlu yardımcı hoca yoktu da Antep'den hoca getirtilmesine izin veriyorsunuz.
Bakın Sn.Hocam, ligin 2. yarısı çok çetin geçecek. Alınan kötü bir sonuçta bakalım Sn.Kalpar ne gibi bir açıklama yapacaksınız? Gerçi sizde öyle bir yetenek var ki, sahada değil ama dışarıda çok iyi bir taktisyensiniz. Ne demiş atalarımız: "Minareyi çalan kılıfını hazırlar". Eminim ki sizde onu çoktan hazırlamışsınızdır.
Şimdilik canım kadar çok sevdiğim ve şampiyonluk yolunda adım adım ilerleyen Samsunsporumuz'a zarar gelmemesi için burada yazıma nokta koyuyor ve herkesi Alah'a emanet ediyorum.
NOT: Yazımdaki amacım asla kişileri rencide etmek değildir, Samsunsporumuz'u daha iyi yerlerde görmek için düşüncelerimizi ve kaygılarımızı paylaşmaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR