SEMİNER VE ÖDÜL TÖRENİ

SEMİNER VE ÖDÜL TÖRENİ
‘KADIN DOSTU İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ’ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

‘KADIN DOSTU İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ’ ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Vali İbrahim Şahin Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde düzenlenen, ‘Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ konulu seminer ve ‘Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri’ ödül törenine katıldı.

‘Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ konulu seminer ve ‘Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri’ ödül törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve davetliler katıldı.

BÖLGENİN SOSYAL VE EKONOMİK DURUMUNA KATKI
Samsun Valiliği ile İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu, Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen,‘Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ konulu seminer ve ‘Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri’ ödül töreni öncesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Başkanı Mevlüt Özen yaptığı konuşmasında, “Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ‘Kadına Şiddetle Mücadele Günü’ öncesinde yapılan tüm faaliyetlerde hem bölgemizin ekonomik kalkınmasında, hem de sosyal ve ekonomik gelişmesinde kendisine düşen rolü yerine getirmek üzere nerde vazife verilirse orada bulunacak şekilde geçtiğimiz 4-5 yıl içerisinde bu programların sürekli bir ortağı olarak faaliyet göstermiştir" dedi 

Bundan da çok büyük bir onur duyduğumuzu ifade eden Başkan Özen," Kadının toplumda nüfusun %50’sini oluşturduğunu var sayarsak, hem ekonomik hayatımızda, hem de sosyal hayatımızda temsil edilmedikçe kendi verimlilikleriyle, kendi birey olarak refah seviyeleriyle, temsil kabiliyetleriyle toplumun bütün kesimlerinde, hem üretimde, hem sosyal hayatımızın içerisinde temsil edilmezse Türk toplumunun eksik kalacağı aşikardır. Bu güne kadar çalışma programlarımızda hep kadınlar, gençler, girişimcilik, girişimciliğin geliştirilmesi konuları önemli bir faaliyet alanı oluşturdu. Bundan sonraki yapacağınız çalışmalarda bütün sivil toplumun, sivil inisiyatifin çok ehemmiyetli olduğunun farkında olduğumuzu ve beraber çalışma isteğimizi ifade etmek isterim ”diye konuştu.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmanın ardından ‘Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ konulu seminerde konusunda uzman olan Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şirin Dilli, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yasemin Yüce Tar ve Kadın Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Ünal, bilgilerini paylaşarak bir sunum yaptı.  Daha sonra 2013-2018 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’  kapsamında hedeflenen amaçlara ulaşmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum kuruluşu faaliyet göstermiş ve bu gösterilen faaliyet çerçevesinde İl Kadın Hakları Koordinasyon Üst Kurulu tarafından ödüle layık görülen 16 kurum ve kuruluşların temsilcilerine Vali İbrahim Şahin ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.


  ‘Dünya Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ konulu seminer ve ‘Kadın Dostu İyi Uygulama Örnekleri’ ödül törenine ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Alay Komutanı J. Kd. Alb. Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum temsilcileri ve davetliler katıldı. Emrah ŞAHİN
 

        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.