SELAM OLSUN 

Ey serseri bir kurşun ile vurulup elinde ekmekle can veren çocuklar selam olsun size. Ey bu zulüm çağının barbarlığına yürekten karşı durup yüzüne tükürenler selam olsun size. Ey bu karanlık çağın bozguncu ortamına rağmen saf çocuksu duygular ile birlikte yaşamaya devam edenler selam olsun size. Ey savaşa, silaha, siyaha, baruta, nükleer bombaya karşı saf tutanlar, ey nefrete, şiddete, hiddete, şehvete ve kine karşı olanlar, ey betona, puta, tağuta, tuğyana, cuntaya,  darbeye ve sevgiyi katleden çarpık sokağa karşı duranlar selam olsun size. 
Selam olsun size ey yeşili bütün tonları ile sevgiyi bütün şubeleri ile yüreğinde taşıyanlar.  Ey şiiri karnında saklayan şairler, şevk ile okuyanlar, ey bu zalim çağın  bütün baskısına rağmen çocukların, kadınların masumların, günahsızların yanında yer alanlar, ey çağdaş fravunlara, çağdaş nemrutlara, çağdaş Karunlara, Bel’amlara, şeytanlara, şeytanlaşmış zalimlere korkmadan karşı çıkanlar.
 Ey dışarıda zemheri olsa da hep içinde baharı yaşatanlar, ey baharı öksüz bırakmayanlar, ey öksüzlere arkadaş olup onlara bahar gibi gür ve gümrah duygular, güzel ve özel duygular ikram edenler selam size.   
Ey zalim kahkahalar eşliğinde ağlayan çocukların yetim ve öksüz çığlıkları karşısında her gece acı ve sancı ile kucak kucağa yatanlar, ey tankların paletlerine yumruk sallayanlar, ey zulme tekme atanlar, ey yalın yüreği ile silaha karşı meydan yiğitler selam olsun size. Ey sapan taşlarıyla çağın zalim krallarına, çağın köhnemiş kurallarına, küflenmiş zihniyetine, tanklarına karşı direnenler nasılsınız, selam olsun size. Ey çağın kulaklarını sağır eden savaş jetlerine karşı jest ve mimikleri ile kalbinde kin ve buğz besleyenler. Ey bu kötü gidişe Karşınızda düşmanlık edenler, ey çağdaş firavunlara karşı kıyama durup soylu eylemlere karışanlar;  karşınızda selama duruyorum.
Ey çağdaş barbarlığa, çağdaş eşkıyalığa, çağdaş zulme, medeniyet adı altına yapılan bozgunculuğa ahlaksızlığa karşı sesini yükselterek, yumruğunu sallayarak itiraz edenler selam olsun size.  Ey betonları delip yeşeren çiçekler, boy veren fidanlar, ey üstüne dökülen betonları kırıp yeniden dirilenler selam olsun size. Ey bu dünya zindanını mektebe çeviren bilgeler selam olsun size. Ey umudu iksir diye içenler, umutsuzluğu öldürüp azim ile mücadeleyi yeniden başlatanlar, ey dünya zorbalarına, küresel baskılara,  çağdaş işgallere, adalet adı altında yapılan sömürüye ve talanlara karşı yeniden cehdet ve gayret ile ayağa kalkanlar, çokbilmiş cahillere ve haksız yere masumları öldüren çağdaş firavunlara karşı cihat edenler selam olsun size. 
 Ey saçma hükümlerle yerinden yurdun edilen mülteciler selam olsun size. Ey çağın garipleri, çağın yalnızları, sahipsizleri selam solsun size. Ey dert ve tasaya gark olup hüzün ile arkadaş olanlar, ey ateşte yanar gibi aşk ve sevda ile yananlar selam olsun size. Selam olsun bütün yetim ve öksüzlere, tüm ezilmişlere, mazlumlara, masumlara, güçsüz bırakılmış toplumlara. Selam olsun sevgi ve barışı özleyenlere, sesi kısılmışlara, feryadı duyulmayanlara. Bütün kanların, çıbanların, yılanların, yalanların, vicdansızların, hilelerin, delilerin, çilenin, yalaklığın, bataklığın içinde yaşayıp ruhunu kaybetmeyenlere selam olsun. Bu vicdansız çağın vicdanı olan merhamet sahiplerine, hep karakış mevsimi olan bu kara çağda bahar olanlara selamlar olsun. 
 Ey Kur’an aydınlığı ile gönlünü süsleyenler, gözünü açanlar, ey fecrin ve seherin erleri, ey diriliş çiçekleri, cihat gülleri, ey direniş erleri, ey iman ehli selam olsun size. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Okutan Arşivi
SON YAZILAR