ŞEHRİN YAĞMURLA İMTİHANI

ŞEHRİN YAĞMURLA İMTİHANI
Samsun’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli ve 4 dakika kadar süren yağmur, pek çok yerde hayatı adeta felç etti

SADECE 4 DAKİKA YETTİ

Şiddetini 4 dakika kadar sürdüren yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bu kadar kısa sürede caddelerin ırmağa dönüşmesi, şehrin altyapı sorununu bir kez daha gözler önüne serdi. Araçlar, suları yara yara ilerlemek zorunda kalırken, yayalar da saçak altlarına sığındılar.

yagmur-manset-(6).jpgyagmur-manset-(2).jpg

 

ŞEHRİN ÜSTÜ MÜHİM O DA MAKYAJLA…

Kısa süreli yağmurdan olumsuz etkilenen vatandaşlar, altyapı sorununa dikkat çekti. Vatandaşlar; “Şehrin altını nasılsa kimse görmüyor diyerek güya şehrin üstüne bir şeyler yapıyorlar fakat o da yalnızca makyaj; işte yağmurda o makyaj da aktı” diyerek görüşlerini dile getirdiler.

 

YAĞMUR SUYU GİDERLERİ DE CADDEYE AKIYOR

yagmur-manset-(8).jpg

Neredeyse tüm binaların yağmur suyu giderleri cadde ve sokaklara verildiğinden, şiddetli yağmurla birleşen bu sular da olumsuzluğu arttırdı. Devlet dairelerinin, pek çok kamu kuruluşunun da yağmur suyu giderleri, cadde ve sokaklara verilmiş durumda. Vatandaşlar, kendi evlerinin de bu durumda olduğunu söylerken, “Buna bir çözüm bulunmalı, bu giderleri lağıma bağlamak veya yeraltından başka bir yöntemle akıtmak mümkün değil mi?” dediler.

yagmur-manset-(7).jpg

 

GEÇ KALMADAN ÇALIŞMAYA BAŞLANMALI

Şehir halkı, sadece 4 dakikada şehri esir alan yağmurun, yetkilileri harekete geçmeye iteceğini umduklarını söylediler. “Önümüzdeki aylar, bu yağmurun kat kat fazlası ve daha şiddetlisiyle karşılaşacağız, şimdiden mağduriyetlere çare aransın” diyerek yetkilileri göreve çağırdılar. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum