ŞEHİTLERİN ADLARI YAŞATILIYOR

ŞEHİTLERİN ADLARI YAŞATILIYOR
Canik'te duygulandıran ziyaret

Hain FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminde şehit düşen Türkan Türkmen Tekin'in yakınları, Canik Belediyesi tarafından şehidin isminin verildiği sıbyan okulunu ziyaret etti.

Atatürk Havalimanı'nın darbeciler tarafından işgal edildiği haberini almasının ardından eşi ile birlikte darbeci askerlere karşı koymak için evinden çıkan ve darbeci askerlerin kullandığı tankın altında kalarak hayatını kaybeden Malatyalı Şehit Türkan Türkmen Tekin'in Canik Belediyesi tarafından isminin yaşatıldığı Sıbyan Okulu, önemli misafirleri ağırladı. Sıbyan Okulunu ziyaret eden Şehit Türkan Türkmen Tekin'in yakınları, buradaki çocukları severken duygulu anlar yaşadı.

ŞEHİTLERİN ADLARI YAŞATILIYOR

Diğer 15 Temmuz şehitleri gibi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde faaliyet gösteren sıbyan okulunda da Şehit Türkan Türkmen Tekin'in adını yaşattıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehitlerimizi unutturmamak için bir çok tesisimize 15 Temmuz şehitlerimizin adını verdik. 15 Temmuz gecesi, milletimizin birliği için bir dönüm noktası olmuştur. Türkan kardeşimiz de vatanı ve milleti için kendini tanklara siper etmiştir.

Türkan kardeşimiz de, diğer kadın şehitlerimiz de Nene Hatunların varisleridir" dedi.

ONLARI ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ

Türk milletinin 15 Temmuz'da yeniden ayağa kalktığını, milletin yeniden adeta Çanakkale destanı yazdığını ve kurtuluş mücadelesi ortaya koyduğunu ifade eden Başkan Genç "Rabbim şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olsun. Rabbim onların ortaya koyduğu cesaretleriyle, tavırlarıyla hamdolsun bu ülkeye adeta yeniden bir ayağa kalkış imkanını verdi. İnşallah bizler de o şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız ve onları unutturmayacağız" diye konuştu.

Canik Belediyesi tarafından ülkenin geleceği olan çocukların yetiştiği sıbyan okulunda şehidin isminin yaşatılmasının anlamlı olduğunu dile getiren Şehit Türkan Türkmen Tekin'in isminin yakınları da, bu anlamlı düşüncesinden dolayı Başkan Genç'e teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.