ŞEHİTLERİMİZİ BİNLER UĞURLADI

ŞEHİTLERİMİZİ BİNLER UĞURLADI
Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şahin ile Uzman Çavuş Burak Akalın'ın cenazeleri, Samsun'a getirildi.

HAVZA ŞEHİDİNİ YANLIZ BIRAKMADI
Hatay'daki törenin ardından Şahin ve Akalın'ın Türk bayrağına sarılı cenazeleri, askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na uğurlandı.Samsun'da şehit cenazelerini ailelerinin yanı sıra Vali Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ile askeri yetkililer karşıladı.Cenazelerle aynı uçakla gelen şehit Hüseyin Şahin'in eşi Çiğdem Şahin, tabutun uçaktan alınıp askerlerin omuzlarında götürüldüğü sırada asker selamı verdi. Çiğdem Şahin, törene eşinin askeri kıyafetleri ile katıldı.Havalimanındaki törenin ardından toprağa verilmek üzere şehitlerden Hüseyin Şahin'in cenazesi Havza, Burak Akalın'ın cenazesi ise Çarşamba ilçesine gönderildi.

''KAHRAMAN OĞLUM''
Hatay'daki törenin ardından askeri uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehit Akalın'ın naaşı, önce İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.Helallik alınmasının ardından şehidin naaşı, Çarşamba ilçesinin Epçeli köyüne nakledildi. Epçeli Merkez Camisi'nde düzenlenen cenaze töreni sırasında anne Aysel Akalın, oğlunun fotoğrafını öptükten sonra havaya kaldırarak, "Bu benim kahraman oğlum" dedi.  İl Müftüsü Veysel Çakı'nın ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Uzman Çavuş Burak Akalın'ın naaşı, askerlerin omuzlarında köy mezarlığına taşınarak toprağa verildi.Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.