'ŞEHİT YAKINLARI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ'

'ŞEHİT YAKINLARI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ'
Samsun Valisi Sayın Osman Kaymak, Tekkeköy Belediyesi Sevgi Teknesi’nde düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile bir araya geldi.

Yemek programı öncesi Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerimiz ile yakından ilgilenerek sohbet etti. İftar programına ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Tekkeköy Kaymakamı Edip Çakıcı ve Eşi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ünsal Ağaoğlu ve Eşi, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Eşi, Tekkeköy ilçesi protokolü, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

img-8530.jpg

"SİZLER ŞEHİTLERİMİZİN BİZE EMANETİSİNİZ"
Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Öncelikle bizleri Ramazan ayında bu akşamki iftar sofrasında sizlerle bir araya getirdiği için Tekkeköy Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Değerli Şehit Aileleri, sizleri çok önemsiyoruz. Sizlerin çocukları, evlatları bu vatanın bölünmez bütünlüğü için, bağımsızlığı için, huzuru, mutluluğu için, birlik ve beraberliği için canlarını feda ettiler. Sizler şehitlerimizin bizlere emanetisiniz ve çok kıymetlisiniz. O anlamda bizlerde sizlerle beraber olmaktan, bu iftar sofrasını sizlerle birlikte paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

img-8539.jpg

"HEPİMİZİN GÖREVİDİR"
Bir şehit yakınıyla beraber olmak, onun gönlünü hoş etmek şehidimizi hoşnut etmek anlamında olduğunu ifade eden Vali Osman Kaymak, “Bundan şehidimiz son derece mutlu olacaktır. Şehitlerimizi mutlu etmemiz halinde de şehitlerimiz inşallah bizlere şefaatçi olacaktır. Ben buna inanıyorum. İlin Valisi olarak da böyle düşünüyorum. Herkesin de böyle düşündüğüne inanıyorum.  Sizlerle zaman zaman bir araya gelmeye çalışıyoruz. Devletimiz biliyorsunuz şehit yakınlarımızın maddi olarak her türlü ihtiyaçlarını karşılıyor. Ama şehit yakınlarının en çok ihtiyacı duyduğu şey onurlu duruşlarına karşı onları hatırlamak, hatırlarını sormak ve onları unutmamaktır. Onlara gereken sevgide ve saygıda eksiklik yapmamaktır. O anlamda bu hepimizin görevidir. Bizlerin, kamu kurumlarının görevinin yanında bütün toplumun görevidir” şeklinde konuştu.

img-8540.jpg

"ŞEHİT İNCİNİRSE ALLAH İNCİNİR"
Şehitlerimizin hepimiz için canlarını feda ettiğini söyleyen Vali Osman Kaymak, “Bir apartmanda, bir mahallede bir şehit varsa o şehit o mahalleye veya apartmana zimmetlidir diye düşünmek lazım. O şehidin ailesinin ihtiyaçları, onların gönüllerinin hoş edilmesi, onların mutlu olması ve incinmemesi, o mahallenin veya apartmanın sorumluluğundadır. O şehit ailesini o mahalleli incitirse ondan şehit incinir. Şehit incinirse de Allah incinir. O yüzden şehit ailelerimizi incitmeden onların hatırlarını soralım” dedi.

img-8554.jpg

"DEVLETİMİZ HER ZAMAN YANLARINDA"
Şehit yakınlarının çok kıymetli ve onurlu insanlar olduğunu ifade eden Osman Kaymak konuşmasının sonunda, “Şehit yakınları kimseye muhtaç değillerdir. Devletimiz her zaman onların yanlarındadır. Kamu görevlilerimize şunu öneriyorum. Lütfen şehit yakınlarımızı baş tacı yapalım ve kesinlikle onları incitmeyelim. Onlar bize şehitlerimizin emanetidir. Şehit ailelerinin her türlü ihtiyacını karşılamak hepimizin görevidir. O anlamda Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi bozmasın diyorum. Ben bu akşam bu iftar programını düzenlediği için Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza tekrardan çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun” diye konuştu.

img-8536.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.