Şehit Mustafa Özdemir’in adı bu sokakta yaşayacak

Şehit Mustafa Özdemir’in adı bu sokakta yaşayacak
Ağrı’nın Tendürek dağı bölgesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir’in adı Terme’de çocukluğunun geçtiği sokağa verildi.

Terme Belediye Meclisinde, 26 Mayıs 2017 tarihinde Ağrı’nın Tendürek dağı bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Özdemir’in adının bir sokağa verilmesi kararı alındı. Terme Sakarlı mahallesinde, Şehit Özdemir’in çocukluğunun geçtiği sokağın ismi Terme Belediye meclisi tarafından oy birliği ile alınan karar ile Şehit Mustafa Özdemir sokak olarak değiştirildi.

YİĞİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Oy birliğiyle alınan karar sonrası konuşan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, “Bu sokağa halkımızın güvenliği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için görevi başında hayatını kaybeden Kahraman Şehidimizin ismini veriyoruz. Şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan şehitlerimize borçluyuz. Türk halkı, vatan uğruna şehit olan yiğitlerimizi unutmayacaktır" dedi.

Başkan Kul, Terme Belediye meclisi tarafından alınan tavsiye kararının, Samsun Büyükşehir Belediye meclisi tarafından onaylanmasının ardından yürürlüğe gireceğini de sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.