ŞEHİT İÇİN MEVLİT OKUTULDU

ŞEHİT İÇİN MEVLİT OKUTULDU
ŞEHİT DÜŞEN HÜSEYİN VAR İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDU

Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen Hüseyin Var için dernek binasında Mevlid-i Şerif okundu. Başkan Var,"18 yıl önce şehit olan oğlumun ölüm yıl donumu nedeni ile  Mevlid-i Şerif okuttuk "dedi.

Bafra'nın Yavuz Selim Camii İmam-Hatibi Recep Yıldız,Seyit Ahmet Camii İmam-Hatibi Burhan Uçar ve Hasan Çakın İlçe Halk Kütüphanesi  memuru Namık Çelik tarafından dernek binasında Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında şehit düşen Hüseyin Var için 2 adet 41 Yasin-i Şerif okundu ve ardın ilçe vaizi Abdullah Demircan 'şehitlik ve gazilik' konusunda vaaz verdi. Vaaz sonunda ise eller semaya açıldı ve dualar edildi. 

OĞLUM HÜSEYİN VAR İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUNDUK
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Yönetim kurulu Başkanı Saadet Var, “Şehit ve Gazi ailelerimizin katılımı ile Van'ın Çatak ilçesinde 1998 yılında teröristler tarafından şehit edilen oğlum Hüseyin Var için Mevlid-i Şerif okunduk ve bu arada 15 Temmuz silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet geride kalan gözü yaşlı ailelerine sabırlar ve yaralanan vatandaşlarımıza  da acil şifalar diliyorum hainler asla emellerine ulaşamayacaklar bu ülke sahipsiz değil “diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNE SAHİP ÇIKMAK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Bafra Şubesi Basın sözcüsü Köksal Öner ise;" Ülkemiz için canlarını seve seve feda eden Mehmetçiklerimiz için dernek binamızda Mevlid-i Şerif okuttuk. Şehit düşen Mehmetçiklerimizin geride bıraktıkları gözü yaşlı ailelerine sahip çıkmak bizim asli görevimizdir. Şehitler vurulunca değil unutulunca ölür. Bizlerde her zaman Mevlid-i Şerif okutarak anacağız "şeklinde konuştu.

Dernek binasında okunan Mevlid-i Şerif’de şehit aileleri tarafından duygu dolu anlar yaşandı. Gözü yaşlı şehit aileleri de, “İmralı Adası’nda yatan bebek katili olan Abdullah Öcalan asılsın “dedi.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.