ŞEHİT GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

ŞEHİT GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI
Samsunlu şehit gözyaşlarıyla karşılandı

VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un cenezesi memleketi Samsun'a getirildi. Çarşamba Havalimanı'nda şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un cenazesi gözyaşlarıyla karşılandı. 

PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF YÜREK BURKTU
Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lı teröristlerin tuzakladığı bombayı zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un cenezesi askeri uçakla saat 14.45'de Çarşamba Havalima'na getirildi. Şehit Kaygusuz'un cenazesi törenle uçaktan indirildi. Buradaki törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile şehit babası Avni, şehit annesi Hatun Kaygusuz ile şehidin 6 aylık eşi Mafiye Kaygusuz, şehidin 3 erkek kardeşi, şehidin yakınları karşıladı. Şehidin cenazesinin uçaktan indirilmesi sırasında gözyaşı sel oldu. Şehidin kardeşleri cenazesinin uçaktan indirilmesinin ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak cenaze törenini yapılacağı Ayvacık İlçesi'ne götürüldü. Öte yandan şehit Kaygusuz'un geçen 30 Ocak'ta üzerinde 'Bizim vatan sevgimiz kulağımıza okunan ezan ile başladı. Arkamızdan okunan sela ile bitecek' yazan bir asker fotoğrafı paylaşması ise dikkat çekti.

5 BİN KİŞİ KATILDI
Van'ın Çaldıran İlçesi'nde şehit olan Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için memleketi Samsun'un Ayvacık İlçesi'nde cenazi töreni düzenlendi. Şehit Kaygusuz'un cenazesi Ayvacık Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze törenin yapıldığı bölgede polis geniş güvenlik önlemi aldı. Fenalık geçiren şehidin annesi Hatun Kaygusuz'a sağlık ekipleri müdahale etti.  Şehit Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz için ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Şehidin cenazesi daha sonra top arabasına konularak kortej eşliğinde bir süre taşındı. Ardından Terice Mahallesi Aşubelen mevkiideki aile mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Samsun Valisi İbrahim Şahin, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin ailesi ve yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.