ŞEHİT GELMESİN

Ekonomiyi, doları, benzini, iç siyasete meze yapabilirsiniz. Kişilikler, geçmişte yapılan yanlışlar konusunda fikir beyan edebilirsiniz, fakat ‘’Şehit’’ konusunu siyasete alet etmek tek kelimeyle ahlaksızlıktır.
Bu topraklarda yaşıyorsanız, bu haberleri daha çok duyacaksınız. Gönül isterdi ki bir Macaristan, Lüksemburg, Norveç, Finlandiya benzeri  ülkelerde olduğu gibi terörden uzak sorunsuz yaşayalım. Hiçbir Vatan evladının kılına zarar gelmesin, ama tarihi kan ve gözyaşları ile dolu olan bu topraklarda emperyalizmin çıkarları olduğu sürece biz bu haberleri yine duyacağız.
 Tarihimize dönüp bakın, Orta Asya'dan Anadolu'ya gelene kadar bu topraklar üzerinde yüzlerce savaş olmadı mı? Çanakkaleyi, Kurtuluş Savaşını düşünün ,kan ve gözyaşı yok muydu ? Dünya kutuplaşmaya başladığında bu ülkede kan akmadı mı ? Kardeş kardeşi öldürmedi mi ?
12 Eylül öncesini düşünün ,sokağa çıkılamazdı,akşam hava kararınca herkes evine çekilirdi. Çocuğunu okula yollayıp onun dönmesini dört gözle beklerdi aileler. Anarşi bittiğinde, terör başlamadı mı bu ülkede?  Terör örgütü bittiğinde bu topraklarda başka ad altında  terör olayları gelişmeyecek mi ? Kardeş, Kardeşi öldürmeyecek mi yine ?
 Ülke ekonomisi terörle mücadeleye akmadı mı ? Terörün destekçilerinin dış kaynaklı olduğu görülmedi mi ? Bunun altında yatan nedenlerin, emperyalizmin uşaklığı olduğu söylenmedi mi yıllarca? 40 yıla yakın zamandır terörle mücadele edilen bu ülkede ,’’Şehit’’ haberi duymamak mümkün mü ?
Başkalarının çıkarları varsa topraklarının üzerinde, ülkenin içerisinde terör sorunu oluşturulmuşsa kaçınılmazdır bu haberler. Terörle mücadele edilirken şehit verilmesi  normaldir. Çünkü oyun oynanmıyor .  Afrin, Zeytin Dalı operasyonu, Suriye sınırları içerisinde yapıldı.  4 bini aşkın terörist öldürüldü, onlar orada ki o tahkimatı yaparken amaçları Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlamak değildi mutlaka .Terörden bir duvar çevremize örülüyordu ve en kısa zamanda sopa olarak karşımıza çıkartılacaktı.
Operasyon birlikleri hazırlıklı olarak Suriye topraklarına girdi, her an çatışma ihtimali yüksekti  ve temkinli hareket ediliyordu. Keltepe'de bir timimiz pusuya düşürüldü ve şehit verdik. El Bab'da ki birliğimizin bir unsuruna  zırhlı araç ile yapılan intihar saldırısında, savaş gücü en yüksek olan askerlerimiz şehit olmadı mı ? Bunlar direk operasyonun içerisine giden insanlardı.
Dönelim yurt içine, gecenin karanlığında, kayaların arasında, açık arazide, vadide yürürken sizi bekleyen tehlikeyi fark etmemiz mümkün mü ?  Pusuya düştü iseniz ,şehit verme  ihtimaliniz yüksektir ,dağ başında bir karakol dasınız, oraya yapılan baskını, ilk anda durdurmanız mümkün müdür ? Doğal olarak şehit vereceksiniz,görüldüğü gibi hazırlıklı olsanız da, hazırlıksız olsanız da karşınızda ölmemek için öldürmeye hazır insanlar var.
 Kuzey Irak Bölgesinde, terör yuvalarının yanında üst bölgeleri oluşturuyorsunuz, 81 mm’lik bir havan mermisinin etkili menzili 4000 metre, bu mesafedeki mevziden, üst bölgesine atılan havan mermisinin  patlamasında ,şehit verme ihtimaliniz olabilir mi?  Mutlaka olur ve bu terör belasını bitmediği sürecede olacaktır. Silahlı mücadele veriyorsanız, kaçınılmazdır şehit haberleri.
 Terör ne zaman biter, terörü destekleyenlerin tüm istekleri karşılandığında,  terör  konusunda ön planda  kullanılan kuklalara  Diyarbakır'ı verin,  Malatya  istenir,  onu  verdin ,ardından İstanbul'u isteyeceklerdir, bu isteklerini sonu gelecek mi?  Onları  oynatan kuklacının  istekleri bitecek mi?
Peki barış süreci diye yola çıkılıp,kukla ve kuklacının oyunu bozulmak istenirken neden bu hamleye  en çok  muhalefet edenler,şehit geliyor diyenlerdi. Kimse oyuna gelmesin, bu vatan için, bayrak için bir mücadeledir, bu uğurda , seve seve canımızı vereceğiz diye  yemin etmiş insanlar , vatan için mücadele etmekte, şehitlikleri onların mükafatıdır, bunun üzerinden kimse seçim yatırımı yapmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR