Şehit Er Sekmen toprağa verildi

Şehit Er Sekmen toprağa verildi
HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde Hezil Çayı'na düşerek şehit olan iki askerden piyade er 21 yaşındaki Coşkun Sekmen'in cenazesi uçakla memleketi Samsun'a getirilerek toprağa verildi.

Şehit piyade uzman çavuş Zafer Can ise yarın Tekirdağ'da toprağa verilecek.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli er Coşkun Sekmen, dün Hezil Çayı'na düştü, onu kurtarmak için çaya atlayan uzman çavuş Zafer Can da akıntıya kapıldı ve iki asker şehit oldu. Van'da düzenlenen törenin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Piyade er Sekmen'in cenazesi, bugün Türk Hava Kuvvetleri'ne ait kargo uçağı ile Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirildi. Havalimanında yapılan törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, askeri personel ve şehidin yakınları katıldı. Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun uçaktan indirilmesi sırasında dedesi Hasan Sekmen ve eniştesi Sezgin Sekmen gözyaşlarını tutamazken, anne Ayşe ve baba Ali Sekmen, havalimanına getirilmedi.

Evli ve 3 aylık bir erkek çocuk babası olan şehit er Coşkun Sekmen'in tabutu, askerlerin omuzlarında Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu. Cenaze, daha sonra ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazında toprağa verilmek üzere Salıpazarı İlçesi'ne bağlı Suluca Mahallesi'ne gönderildi. Şehit er Coşkun Sekmen kılınan namazın ardından toprağa verildi. 

ŞEHİT SEKMEN'İN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Hezil Çayı'na düşerek şehit olan iki askerden piyade er Coşkun Sekmen için memleketi Samsun'un Salıpazarı İlçesi Suluca Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Şehit Sekmen'in cenazesi ilk olarak baba evine getirildi yakınlarından helalik alındı. Şehit eşi Sibel Sekmen tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Ardından Şehit Coşkun Sekmen için Suluca Merkez Camii'nde ikindi namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenazesi daha sonra aile kabristanlığında toprağa verildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.