ŞEHİT AİLESİNE MAAŞ TEBLİGATI

ŞEHİT AİLESİNE MAAŞ TEBLİGATI
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 15 Temmuz gecesi FETÖ mensubu teröristlerce düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Sevgi Yeşilyurt'un hak sahibi olan annesi Gülbeyaz Yeşilyurt'a maaş bildirim tebligatını teslim etti

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından, TSK'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminde hayatını kaybeden ve gazi olanlara ödenecek tazminat ve aylıklarla ilgili çalışmalar kapsamında İstanbul'da şehit düşen Sevgi Yeşilyurt'un hak sahibi olan annesi Gülbeyaz Yeşilyurt'ta maaş bildirim tebligatı yapıldı.
Alaçam Yeniköy Mahallesi'nde bulunan evini ziyaret eden  AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül, SGK Samsun İl Müdürü Aydın Ünal ve ilçe teşkilat üyelerinin katılımıyla maaş bildirim tebligatı kendisine iletildi. 

Ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "15 Temmuz akşamı Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) mensubu olan asker kıyafetli teröristlerce düzenlenen hain saldırı sırasında canı pahasına ülkesini, demokrasiyi savunan şehit ve gazilerimizin isimlerini, anısını yaşatmak adına Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız sayın Binali Yıldırım ve hükümetimiz ne gerekiyorsa yapıyor.
Hükümetimiz bu kahramanlıkların arkasında bıraktığı anneleri, babaları, kardeşleri, çocukları yanlız bırakmamak, mağdur etmemek adına bir çalışma yaptı. Bizde Mecliste yapılan bu çalışmaya Orhan Kırcalı Milletvekilimiz ile beraber refakat ettik. 
Mal ile parayla insanın canı geriye gelmez ama bir nebze olsun insanların her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu ifade etmek adına bu konuda en önemli bir adım da Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından atıldı.  15 Temmuz darbe girişimine engel olmak için sokaklara çıkan, tankların önüne yatarak şehit olan tüm asker, polis ve vatandaşlarımızın yakınlarına maaş ödemeleri gerçekleştiriliyor. Maaş dışında ise şehitlerimizin ailelerinde 2 kişi kamu kurumlarında istihdam edilecek. Maaş dışında ödenecek olan tazminatlar ise şehitlerin yakınlarına ödenecek. Bu ve bunun gibi bir çok alandaki destekler şehit aileleri yakınları ve gazilerimiz yararlanacak. 
15 Temmuz gecesi genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle vatanına, ülkesine, demokrasisine sahip çıkan herkesten Allah razı olsun. Şehitlerimize Allah rahmet, ailelerine, yakınlarına sabır ve başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Vatanı ve milleti için tereddüt etmeden canını verebilecek bir evlat yetiştirdiği için de tüm şehitlerimizin anne ve babalarına şükranlarımı iletiyorum." dedi.

Ziyaret sonunda İlçe Müftülüğü görevlileri tarafından 15 Temmuz demokrasi şehitleri için dualar okundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.