ŞEHİT AİLESİNE BÜYÜK VEFA

ŞEHİT AİLESİNE BÜYÜK VEFA
Samsunlu işadamı Galip Öztürk'ten ŞEHİT AİLESİNE BÜYÜK VEFA

Metro Holding Onursal Başkanı Samsunlu Hayırsever İşadamı Galip Öztürk,  Samsunlu Şehit Bayram Aksu'nun yürekleri burkan, adeta virane görünümündeki evini yenileyerek ailesine hediye etti.

9 Ekim 2016 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde jandarma birlikleri tarafından yol kontrol ve arama faaliyetleri esnafında intihar saldırısı sonucunda şehit düşen, 10 askerden biri olan Yakakentli Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu'nun yaşadığı ev yürekleri dağlamıştı.

ÖZTÜRK, SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞMIŞTI

Televizyonlarda ve soysal medyada o gün şehidin eviyle ilgili paylaşılan görüntüleri gören Metro Holding Onursal Başkanı Samsunlu İşadamı Galip Öztürk, sosyal paylaşım platformu twitter üzerinden şehidin evinin fotoğrafını paylaşarak, "Samsun Yakakentli şehidimiz Bayram Aksu’nun ailesine tarafımızdan bir ev yaptırılarak hediye edilecektir” notunu düşmüştü.

VERİLEN SÖZ TUTULDU!..

Yakakent İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Mutaflı Mahallesi'nde yaşayan şehidin ailesine verilen söz tutuldu. Samsun Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır, yeni evin teslimini şehidin annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu'ya anahtarı teslim ederek "Hayırlı uğurlu olsun" dileklerinde bulundu.

BABA AKSU: BİR SOĞUK AYRANIMIZI İÇMEYE BEKLERİZ

Şehidin babası Dursun Aksu, yeni evinin önünde Galip öztürk'e seslenerek, "Bir soğuk ayranımızı içmeye bekliyoruz" dedi. Evin yapılmasıyla ilgili süreci anlatan baba Aksu, "Galip bey televizyondan haberleri görünce tanıdıklarını göndererek bize ev yapılacağını söylediler. Burada evimizin ve arazimizin fotoğrafları çekildi. Kış şartları gelmeden ev tamamlandı. Allah Galip Bey'den razı olsun" diye konuştu.

Şehidin annesi Ünzile Aksu da Galip Öztürk'e seslenerek, "Gelsin buyursun bizleri ziyaret etsin. Allah kendisinden razı olsun. Biz kendi başımıza bu evi yapamazdık. Böyle güzel bir evi bize nasip ettiği için kendisine teşekkür ederiz" dedi.

MÜHENDİS KOÇ: ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ SEFERBER ETTİK

Evin projesinden sorumlu Mühendis Tuncay Koç, Galip Öztürk'ün bir an önce yapılması talimatı üzerine inşaata başladıklarını belirterek, "Şehidimizin ailesinin rahat etmesi için Galip Öztürk'ün talimatıyla burada çalışmalara başladık. Biz elimiden gelen her şeyi seferber ederek en kısa sürede tamamladık. Ev iki katlı olmak üzere 155 metrekare genişliğinde 3 oda 1 salon kullanım alanına sahip. Önceki evlerine göre çok farklı. Şehidimizin ailesinin tüm istekleri göz önünde bulundurularak yapıldı. Galip Bey, her zaman böyle konulardaki duyarlılığını gösterdiği gibi buradaki duyarlılığından ötürü kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN ÇAKIR: ALLAH GÜLE GÜLE OTURMAK NASİP ETSİN

Şehidin ailesine evin teslimini yapmak üzere gelen Samsun Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çakır, "Öncelikle bu tür faaliyetlerin basında yer alması diğer işadamlarına teşvik olması açısından da önemli. Galip bey, bu konularda çok hassas birisi. Yaptığı bir çok hayır işi var, bu tür faaliyetlerin pek bilinmesini istemediğinden basında yer bulmuyor. Şehidimizin haberini televizyonda görünce çok duygulanıyor ve üzüldüğünden dolayı bize talimat gönderdi. Bir an önce güzel bir evin yapılmasını istedi. Mühendisimiz evin ilk önce yer tespitini yaptı.  Daha sonra ailemizin istediği doğrultusunda kısa süre içerisinde ev yapıldı. Allah şehidimizin ailesine yeni evinde güle güle oturmak nasip eylesin" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum