Şehidin Bebeği Samsun'da Doğdu

Şehidin Bebeği Samsun'da Doğdu
DİYARBAKIR'ın merkez Sur ilçesinde geçen 4 Ocak'ta operasyonda şehit düşen 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in hamile olan eşi Leyla Özdemir, bugün erkek bebek dünyaya getirdi. Şehit Özdemir’in oğluna 'Umut Nuh' ismi verildi.

Babası 3 ay önce şehit olan 'Umut Nuh' dünyaya geldi
 

Ordulu olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Nuh Özdemir, geçen 4 Ocak'ta Sur ilçesindne PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düştü. Şehit Özdemir, ardında 5 aylık hamile eşi 25 yaşındaki Leyla Özdemir’i bıraktı. Şehit eşi bugün Samsun'daki özel bir hastanede sezaryenle doğum yaparak bir erkek bebek dünyaya getirdi. 50 santimetre boyunda 2.800 kilogram ağırlığındaki bebeğe şehit babasının istediği Umut ile Nuh ismi verildi. Karışık duygular içinde olduğunu söyleyen şehit eşi Leyla Özdemir, şöyle dedi:

"İlk defa annelik duygusu yaşıyorum ama baba olmayınca zor tabii ki. Evladımı kucağıma alacağım günü bekliyordum. Eşim şehit olmadan 4 gün önce bebeğimizin cinsiyetinin erkek olduğunu öğrenmişti. İsim olarak Umut koymayı düşünüyorduk. Eşimin istediği gibi ismini Umut koyduk. Ve babasının adını taşıması için de Nuh ismini de verdik. Rabbim evladımın ömrünü uzun etsin. Eşim bana kendinden bir emanet bıraktı. Ona teşekkür ediyorum. Onu çok seviyorum." 

Şehidin annesi Esme Özdemir’de torununa kavuştuğunu söyleyerek, mutlu, hem üzüntülü olduğunu belirterek, "Acısı büyük ama başa gelen çekiliyor. Torunum evladımdan kalan bir yadigar. Babasının isteği üzerine Umut ismini koyduk" diye  konuştu. 

Ordu’nun Akkuş İlçesi Salman Mahallesi’nde yaşayan 60 yaşındaki Esme Özdemir ve 63 yaşındaki babası Mehmet Özdemir’in yaşadığı tek katlı sıvasız evin durumu kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. Evin fotoğrafının yayınlanmasının sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu aileye yeni bir ev yapılması talimatını vermişti. Bunun üzerine Ordu Büyükşehir belediyesi tarafından yapılan yeni evin inşaatının devam ettiği belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.