ŞEHADETE KOŞANLAR…

Dünya sevgisi ve ölüm korkusu, Müslümanların gücünü ve direncini kıran iki önemli baş faktördür. Dünyayı elinin tersiyle itip, ölüme heyecanla koşan az sayıdaki müminler grubu, çok sayıdaki hainler grubunu her zaman mağlup etmiştir. Allah’ın yardımı, ölüme heyecanla koşanların yanındadır. Bedir, Uhud, Hendek, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı bu anlayışın hayata yansıyan sonuçlarıdır. Az sayıdaki Talut ordusunun, yaklaşık 300 bin kişilik Calut ordusunu darma dağınık etmesi bu konu hakkında Kur 'anın örnek olarak sunduğu kıssadır.

Haklı davada, kutsalların korunması adına yapılan mücadelede Allah, bu mücadeleyi yapanlara yardım eder. Şimdi, ülkemiz de bu mücadeleyi vermektedir.  Hiç endişe edilmesin ki, sonuç başarılı olacaktır. Yeter ki, bu ülke mücadelesi makam, mevki, çıkar ve menfaatlere kurban edilmesin.

Talut ordusu ırmakla imtihan edildiği gibi, ülke insanımız da toprakla imtihan edilmektedir. Mücadele Hak ve Hakikat için mi, yoksa çıkar ve menfaat için midir ? Sonuç, bu sorunun cevabı olacaktır. Cevaba göre de, sonuç ortaya çıkacaktır. Böyle durumlarda, her zaman inanan taraf kazanmıştır. Hem Allah katındaki imtihanı, hem de yapmış oldukları mücadeleyi. Kanaatimiz o dur ki, ülkemiz bu mücadelede başarılı olacaktır.

Çünkü mücadele; göz yaşı dökmek ve kan akıtmak için değil, bunları silip, durdurmak için yapılmaktadır. Bu konudaki dualar, mücadelenin asli gücü ve kuvvetidir. Gücünü duadan alıp, kendini Rabbına teslim eden her mücadele başarı ile sonuçlanır. Ülkemizin yaptığı mücadele de budur.

İmanlı ve ihlaslı bir mümin, kendisinden olmayan 20 kişiye bedeldir. Emel ve hayalleri ahiret merkezli olan bir toplumun, kendisine benzemeyenlerden oluşan orduları bir kaşık suda boğması zor değildir. Şehit olmayı, yaşamaktan daha hayırlı gören “Er”ler, yaşamayı dünyadan ibaret sanan “Şer”leri silindir gibi ezer geçer.

Milletimiz, kutsalları için çetin bir mücadele vermektedir. Kurtuluş savaşında olduğu gibi ülkemizin karşısında yedi düvel vardır. Haçlı zihniyetinin çağımıza ait her türlü enstürmanı, milletimize karşı kullanılmaktadır. İmanlı gençlerimizden oluşan ordumuzun “Er”leri, ülkemizi hainlerden temizleyecekler, haçlılara karşı dikileceklerdir. Milletimizin evlatları kutsal mücadeleyi başaracaklar, çünkü davalarında haklıdırlar. Allah c.c. Bedir’de müşriklere karşı, Peygamber ordusuna gönderdiği yardımcı melekleri, Bedrin Arslanları safında olan ülkemizin “Er”lerine de gönderecektir, buna inanıyoruz.

Dualarımız sizinle Cennete aşık, vatan “Er”leri…. Siz dünyayı değil ahireti seviyorsunuz, heyecanla da ölüme koşmaktan korkmuyorsunuz… Başaracak, ülkemizin bu mücadelesinde tarihi görevinizi yapmış olacaksınız… Tarih de sizi sayfalarına not edecektir… Gazi olanların önünde bu millet eğilecek, şehit olanları da gururla Rahmana teslim edecektir. Bedirde şehit olan Ashab gibi, Uhudda şehit olan Hamza gibi, Hendekde şehit olan Allah dostları gibi, Çanakkale şehit olan kınalı hasanlar gibi, kurtuluş savaşında şehit olan vatan evlatları gibi. Siz ölmediniz, yaşıyor ve Rahmanın katında rızıklanıyorsunuz Ey ! Şehadete koşan kardeşlerimiz ! Evlatlarınız ve aileleriniz bizlere emanet korkmayınız… Cennet sizin mekanınız olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR