ŞEHADET BELGESİ 43 YIL SONRA VERİLDİ

ŞEHADET BELGESİ 43 YIL SONRA VERİLDİ
Kara Harp Okulu öğrencisi iken 1976 yılında kaza sonucu hayatını kaybeden Cezmi Özsezer'in ailesine, 43 yıl sonra şehadet belgesi verildi.

Kara Harp Okulu öğrencisi Özsezer, 1976 yılında İzmir'de yaz eğitim kampında el bombasının patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Özsezer'in cenazesi, Samsun'un Havza ilçesi Memduhiye Mahallesi'ndeki kabristanlıkta toprağa verildi. Okuldaki arkadaşları ve ailesi, bir süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığına başvurarak, Özsezer'e şehitlik unvanı verilmesi talebinde bulundu. Talep üzerine 43 yıl sonra Özsezer'in şehadet belgesi, ailesine teslim edildi.

20190703-2-37179399-45778450.jpg

Şehidin ablası emekli öğretmen Gülseren Özsezer, askeri okulda eğitim sırasında yaşamını yitiren kardeşinin nüfus kayıtlarında şehit olarak geçmesine rağmen askeri kayıtlarda böyle görünmediğini söyledi. O dönem birlikte eğitim aldığı arkadaşlarının da uğraşlarıyla bu yıl yeniden başvuru yaptıklarını belirten Özsezer, "Kardeşim resmi olarak şehit sayıldı ve şehadet belgesi tarafımıza gönderildi. Mezarı da yapıldı. Şimdi mezarın çevre düzenlemesi Havza Belediyesi tarafından yapılmakta. Bu, benim ve ailem için onur verici." dedi.

20190703-2-37179399-45778451.jpg

Muharip Gaziler Derneği Havza Temsilcisi Harun Saat da Cezmi Özsezer için ileri bir tarihte askeri tören düzenleneceğini dile getirerek, törene şehidin okuldaki arkadaşlarının da katılacağını kaydetti.

rtgrtgrtgrtgrtg.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.