Şeffaf Plak Tedavisi Öncesinde Hazırlık Yapılmalı Mı?

Şeffaf Plak Tedavisi Öncesinde Hazırlık Yapılmalı Mı?
​​​​​​​Şeffaf plak tedavisi, son yıllarda ortodontik problemlere yönelik uygulanan en popüler tedavi uygulamalarından birisi haline geldi.

Şeffaf plak tedavisi, son yıllarda ortodontik problemlere yönelik uygulanan en popüler tedavi uygulamalarından birisi haline geldi. Her geçen gün gelişen modern tıp teknolojisi ile daha etkili bir şekilde uygulanabilmesi ve yüksek başarı grafiği nedeniyle oldukça yoğun şekilde uygulanmaya başlanmıştır. Şeffaf plak tedavisi, temel olarak diş çapraşıklığı şikayetlerine yönelik olarak uygulanmaktadır. Özellikle normal diş teli tedavisi yerine uygulanmaya başlanmış ve hastalar için pek çok önemli avantajı da beraberinde getirmiştir. Diş teli tedavisi sürecinde hastaların karşı karşıya kaldıkları pek çok rahatsızlık ve şikayet şeffaf plak tedavisinde bulunmuyor. Şeffaf plak tedavisi ile diş çarpıklaşması şikayetlerinden kurtulmak isteyenler için hizmetleri sunulmaktadır.

Şeffaf Plak Tedavisi Öncesi

Şeffaf plak tedavisi, standart olarak yapılan diş teli tedavisine nazaran daha gelişmiş bir altyapı ile uygulanır. Bilgisayarlı ortamda ağız ve diş ölçülerinin alınması gibi modernize işlemler gerçekleştirilir. Bu şekilde hastanın diş çapraşıklığı durumuna özel olarak şeffaf plak üretimi gerçekleştirilir. Üretilen tüm şeffaf plaklar, hastaya özeldir. Dolayısıyla tedavi süreci sonucunda hastada diş çapraşıklığına karşı yüksek başarı yüzdesinin yakalanabilmesi sağlanabilmektedir genel kontrolleri sırasında hasta için invisalign tedavisinin uygulanması kararlaştırılır ise ön hazırlık süreci yapılır.

Şeffaf plak tedavisinde uygulama öncesinde hastanın dişlerinin uygulama için uygun duruma getirilmesi gerekliliği bulunur. Buna göre hizmetleri kapsamında uygulama öncesinde ağız içi bakım yapılmaktadır. Ağız ve diş sağlığı ile birlikte hijyeninin dinamik biçimde sağlanmasına hassasiyet gösterilir. Bunun için hastanın ağız ve diş taramasında tespit edilen çürük diş ve ayrıca diş taşları tamamen temizlenir. Tedaviye başlamadan önce ağız içinde probelm görülen dişlerin tedavisi yapılmalıdır. Öncelikle diş taşı vasa diş taşları temizlenir ve diş yüzeylerine politür yapılır. Çürük ve dolgu ile tedavi edilmesi gereken dişlerin tedavileri gerçekleştirilir. Çekilmesi gereken dişler varsa dişlerin çekimi yapılır. Bu şekilde dişlerdeki bu tip sorunların, tedavi sürecini ve sonrasını olumsuz şekilde etkilemesinin önüne geçilir.

Şeffaf Plak Tedavisi Öncesinde 20 Yaş Dişi Çekilir Mi?

Pek çok kişinin dişleri ile ilgili en temel sorunlarından birisi olan ve özellikle de diş çarpıklaşması şikayetinin ana nedenlerinden olan 20 yaş dişinin durumu da merak edilir. 20 yaş dişinin çıkmaya başlaması ile birlikte oluşturabileceği dişlerdeki konum değişikliği, invisalign tedavisi sürecini doğrudan ilgilendirir. Bu nedenle uzman ortodontist tarafından ağız ve diş taraması gerçekleştirilir. Yapılan taramalar sonucunda 20’lik diş veya 20 yaş dişi adıyla bilinen yeni çıkan ya da çıkacak dişin invisalign tedavisini etkileyip, etkilemeyeceği belirlenir.

Eğer yapılan taramalarda 20 yaş dişinin şeffaf plak tedavisi için olumsuz etki oluşturduğu tespit edilir ise çekilmesine karar verilir. Bu çerçevede hizmetleri kapsamında uygulama öncesinde diğer diş tedavileriyle birlikte 20 yaş diş çekimi de gerçekleştirilir. Şeffaf plak tedavisi uygulamaları sonrasında ortodontist Gökçe Kılıç tarafından dişlerde yeniden oynama yaşanmaması ve geriye dönüş olmaması için dişlerin arka kısmına tel uygulaması da gerçekleştirir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.