Seçimin galibi kim?

                Seçimin galibi,kuruluşundan beri hiç mağlüp olmamış,her zaman devleti yönetmeye ve iktidarda kalmaya  muktedir olmuş  CHP dir.Bu 1923 te de böyle idi ,2011de de hala böyledir. Kılıçdaroğlu seçimin galibi biziz demekle doğru söylemiş.Kimse yalandan yere bunun tartışmasını yapmasın.CHP için muhalefetle iktidar fark etmez; çünkü zamanında kurduğu sistemle  her zaman iktidarda olmuştur. Çalışmasına,yorulmasına ve sıkıntı yapmasına hiç gerek yoktur.Aldığı oy oranı da önemli değildir.Onu öbür partiler düşünsün.CHP'nin,  kuruluşundan beri oluşturduğu sistem, (Kemalist sistem) Anayasasiyle, kurumlarıyla,hakim zihniyetiyle dipdiri ayakta durmaktadır.Halk tarafından değil ama yasalar ve statüko tarafından korunmaktadır.Devlete hakim kılınan resmi ideoloji, iyi bir rant oluşturduğundan ona sarılanlar her zaman güçlü,her zaman karlı ve zengin kalmışlardır. Sırtınızı bu güce dayadınız veya bürokrat olarak atandınız mı artık size karada,denizde,havada  ne seçilmişler bir şey yapabilir,ne de seçenler.Siz istediğiniz zaman onların icabından da gelebilirsiniz.Türkan Saylan öyle demişti:”Asıl olan biziz;bu ülkede bizim istemediğimiz hiçbir şey olamaz.” Ve bir rektör (şimdi ETÖ'den yargılanıyor), “siz seçimlerde % 95 oy dahi alsanız iktidar olamazsınız” demişlerdi.Benzer onlarca ifade bulabiliriz.               

                AKP % 50 oy almış,ne yazar? Evet,halk kahir ekseriyetiyle CHP ye karşı onu destekledi. Eğer bu müesses nizamı, bu sistemi ve ideolojiyi isteseydi, kurucusu ve savunucusu  CHP yi desteklerdi.Yapmadı .1950 den beri de yapmıyor. Hep bu sistemin değişmesini istedi.Değişimden yana oy kullandı. Ama hiçbir şey değişmedi.Kendi sistemimi kurmak,ben de insanca yaşamak,inançlarımla,kılık ve kıyafetimle, haklarımla, milli ve manevi değerlerimle var olmak istiyorum dedi; ama sistemin yasaları,kurumları ve resmi ideologlar hep karşılarına dikildi.On yıllardır yapmadıkları zulüm kalmadı :Darbelerle,YAŞ kararlarıyla,faili meçhullerle, üniversitelerde başörtüsü işkenceleriyle,bazı memur ve bürokratların takibi ve fişlenmeleriyle,hukuksuz yargılarla,askerlerin şaibeli şekillerde şehit edilmeleriyle,terör örgütlerinin desteklenmesiyle,meslek liseleriyle ve bazı özel okullarla uğraşmalarıyla v.s. hep insanımızı mağdur ettiler. Eğer kurulu sistem ve statüko uygun olmasaydı bütün bunları yapabilirler miydi? Gelen hükümetlerin hiç birisi bu yapılanların hesabını soramadı. Sadece AKP  bu konuda dik durarak hukuken mücadele vermeye çalışmaktadır.

                Esasen AKP;MHP ve diğer ne kadar siyasi parti varsa,hiç birinin ne CHP ile ne de kurulu sistemle mücadele etme hakları yoktur.Yasal olarak yoktur. Çünkü sistem o kapıyı kapatıyor.Anlatayım: Demokrasi gereği seçimler yapılır. Vatandaş, ilkelerine, zihniyetine,hizmet anlayışına,vaatlerine bakarak sevdiği, desteklediği bir siyasi partiye oy verir. Rakip partiler arasında geçen büyük mücadele ve masraflardan sonra partisini meclise taşır.Büyük heves,umut ve beklentileri vardır.Fakat o da ne? Meclisin açıldığı ilk gün seçip gönderdiği milletvekilleri seçmenin gözünün içine baka baka, sistemin ve statükonun koruyucusu CHP'li olmaya yemin ediyorlar. Sistem, Anayasasiyle sizin her şeyinize ipotek koyduğu gibi,iradenize de ipotek koyuyor. İşte buyurun,Anayasal ant ta yer alan : “…..Atatürk ilke ve ınkılaplarına bağlı kalacağıma……” ve devam ediyor. Atatürk ilkelerinin altı ok olduğunu ve bunların mevcut CHP'nin parti ilke ve felsefesini oluşturduğunu bilmeyen yoktur. Şimdi okuyucularla beraber düşünelim: Meclisteki şu ya da bu partilerden seçilen tüm milletvekilleri bu ilkelere bağlı kalacaklarına dair namusları ve şerefleri üzerine ant içtikleri zaman, hepsi de tekpartilileşmiyor mu? Hepsi de CHP'li olmuyor mu? Hani biz bu vekilleri başka başka partilerden seçmiştik? Hepsinin de görüş ve düşünceleri farklı idi. Evet, bu durumda demokrasiden,çok partili sistemden,hür iradeden ,hür düşünceden bahsedilebilir mi? Demek ki neymiş, göstermelik demokrasi. Acaba her dört senede bir halkın önüne konan seçim sandıkları yalancı memelerden ibaret midir?

                Şimdi, seçimin galibi CHP' dir.Her zaman da öyle olmuştur. Yeni Anayasada,bu yemin maddesinde de değişiklik yapılmaz ve her parti kendi öz düşünce ve değerler sistemiyle iktidar olamazsa,  her zaman da öyle olacaktır.CHP  yemin etmiş,etmemiş,niye etmemiş? İstediği zaman eder veya etmez; onlar zaten doğuştan yeminlidir.Siz kendinize bakın,ve  ne zaman siz siz olacaksınız, onun hesabını yapın. Önemli olan zaten sizin yemin etmenizdi. Sizler de aslanlar gibi ettiniz. Hayırlı olsun.Vatana,millete CHP'li hizmetler! Saygılar sunarım.

                                                                                     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Özduman Arşivi
SON YAZILAR