SEÇİMİN ARDINDAN

Ruhun olmadığı yerde ruhsuzluk ön plana çıkar. Başaklar olgunlaştıkça başını eğerken ,siyasette olgunlaşması gerekenler ruhunu kaybedince ,çalışmada ,hizmette anlamını yitirir, esneklik başlar. 

Çevrede “Büyüksün “ sesleri yükselir .Herkes bir işin başında durur görülür ama hiç kimse bir şey yapmaz .Tüm güven ana gücedir, oysa bu güven ana gücün dibini oyar .Kim nerede yanlış yaptı bu noktalar tespit edilip iyi bir temizlik yapılmazsa, gelecek çok olumlu görünmemektedir.

Rakamlar ile anlatmak daha iyi olacaktır ,
Cumhur ittifakı 
AKP  ,20 Milyon 555 Bin
MHP , 3 Milyon 391 Bin
Toplam ,23 Milyon 945 Bin
Millet ittifakı ,
CHP ,13 Milyon 61 Bin 
İYİ Parti ,3 Milyon 452 Bin
HDP,  1 Milyon 965 Bin
SP, 1 Milyon 255 Bin
Toplam ,19 Milyon 733 Bin

Son 2 seçimden ders alamayanlar iyi baksın. Nerede yanlış yapıldığının arayışında olsunlar. 4 milyon civarında  bir fark var .4 milyonu yarın kaybetmemek için bir takım önlemler alınmalıdır .

Söz ağızdan çok rahat çıkar ,söylemek istenen söylediği gibi, bilinç altın söylenmeyecekleri de tetikler. Herkes her yerde konuşurken bir takım şartlar gelişmeler o kişiye konuşmaması gereken şeyleri     söylettirir, sonra o konuşmanın içinden bir an alınır ,tam söylediği anın videosu yayınlanır ve dikkate alınmayan sosyal medyada ,on getirirken , bin götürür.

Konuşmanın neresini el alırsanız alın, oy ile cennet ,oy ile öteki dünya arasında bağlantı kuramazsınız. Hangi devirde yaşıyoruz ,karşınızdaki insanları cahil mi sanıyorsunuz ? Bu nasıl bir kibir ,bu nasıl bir yukarıdan bakmaktır.

İnsanlar sorgulayabiliyor ,seçim yaklaştığında, muhalefet adayları arasındaki kişilerin hataları söylenmeye başladı ,daha önce neredeydiniz? Keşke öncelikle kendi seçilmişlerine  verilip “Burada hata yaptın ve çekiliyorsun “denilse  ,sonra muhalefet adaylarına yüklenilseydi .Vatandaşı sorguluyor, “Neden şimdi?” Karşılığında istediği cevabı bulamadığında kararsızlığı veya yönelişi değişiyor.

Sadece bu olaylar için söylenen. “Kaybedeceklerini anladıkları için bunca baskı yapılıyor, onca insandan bir tanesi bunları suçlu olabilir mi diye sorgulamadı.

Çalışma enerjisi bitmiş herkese yol verilsin, bal yapmayan arı gibi çalışmak kazanç değildir kayıptır. Sorun olacak konular, saldırılar belli, o sorunların temelinde yatanlar araştırılmadan o temeller üzerine gidilmeden onun rüzgarına bırakırsanız kendinizi, rüzgar sizi estiği yöne  yönlendirir.

2023 diye çıkılan yolda  insanlar desteği ,alınan oya bakıldığında azalmamış artmıştır. O hedefe ulaşmak için herkes elini taşın altına koyacak, bir kişinin mücadelesi ile o hedef tutturulamaz.
Sorunun ,sandık safhasına gelindiğinde ise olaylar başka bir boyuta ulaşıyor. Varsayalım ki sandıklarda hile yapıldı, sandık başkanı ve ekibinin dışında ,her partinin bir adamı bu sandıklarda görevli mi ? Değil mi ? Hangi sandıkta kaç oy çıktığı not alınmıyor mu? Sonuçlar açıklandığında bu oylar karşılaştırılmıyor mu ? Sandık görevleri o sandıklarda ne yaptılar? Onlara sandık başlarında ne yapılacağı anlatılmadı mı ?

Seçim kayıp değildir , seçim eksiklerin görülerek düzeltilmesi ve yeni bir hedef, yeni bir yol haritasının belirlenmesidir. Son iki seçimdir sandıklardan gelen mesajlar üzerinde durulmasına karşı, etkin bir harekatın olmaması, enerjinin, arzunun bitmiş olmasını göstermektedir. Tek yapılacak olan, yeniden bir yapılanmaya ,yeni yüzler ,yeni enerjiler ile girilmesidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR