SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN GELİYORUM

SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN GELİYORUM
AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Erdoğan Tok İlkadım ilçesinde seçimi kazanmak için yola çıktılarını belirterek, 'Halkımızın gününü arkamızda hissediyoruz.. eğer aday olursak İlkadım da seçimi rahat bir şekilde kazanacağıma inanıyorum.' dedi.

1.Sayın Tok, siyasi geçmişinizi dinleyerek röportajımıza başlayabilir miyiz?

Ben gençlik yıllarımdan buyana siyasetin olmasa bile Sivil Toplum örgütlerinin, derneklerin, vakıfların içerisinde yöneticilik yaptım. İmam Hatip'li yıllarımdan beri vakıfların ve derneklerin içerisinde oldum. İmam Hatip'ten sonraki süreçte ise, Samsun' da 10 yıl Milli Gençlik Vakfı'nın başkanlığını yaptım. 2 yıl süreyle Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı'nın Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. Yine siyasi faaliyet olarak Fazilet Partisinde Samsunda Kurucu İl Başkanlığı Yardımcısı görevinde bulundum. Daha sonrasın da yine kurucu Fazilet Partisinde Merkez İlçe Başkanlığını yürüttüm ve Partiyi kurduk. Burada da bir süre görev de bulundum. Daha sonraki süreçte Fazilet Partisi kapandı ve Ak parti kurulduktan sonraki süreçte de Ak Partide de Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundum. 2004 – 2009 yılları arasında da Ak Parti'den İlkadım Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş oldum. 2009 seçimlerinde aday olamadık başka bir arkadaş tercih edildi. Ondan sonra ki süreçte de Ankara'da TBMM'nde Başkanlık Müşavirliğinde 3,5 yıldan beri görev yapmaktaydım. Vatandaşlarımızın ve halkımızdan almış odlumuz teveccüh ve destekle beraber istifa ettim ve İlkadım Belediye Başkanlığına Aday Adayı oldum. Şuan da süreç devam etmektedir. Geçmiş siyaset birikimimiz bu şekildedir.


2. İlkadım da 5 yıllık belediye başkanlığı dönemi yaşadınız. 5 yılın özetini sizden dinlerken hayata geçirdiğiniz en önemli projeyi öğrenebilir miyiz?

Bizim zamanımızda ki 5 yıllık sürede İlkadım Belediyesi 130 bin nüfusluk bir belde idi. Şuan da Gazi Belediyesi ile birleşti ve 330 bin nüfuslu büyük bir ilçe oldu. Bizde burada büyük projeler yaptık. Örneğin, gençlerimizde yönelik bir kapalı spor salonu faaliyete geçirdik, Tarihimize sahip çıkma adına Acem tekkesini faaliyete geçirip halkımızın hizmetine sunduk. Daha sonra Kalkanca Mahallesi'nde bir Eğitim kampusu projesini hayata geçirdik. Bölgemizde Üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz bir kurs açtık. Bayanlarımıza yönelik bir hanımlar lokali açtık ve hanımlarımız hem sportif hem kültürel ve sosyal etkinliklerin yapılabileceği bir ortam oluşturmuş olduk. Otopark projesiyle ilgili çok önemli bir adım attık ama gerçekleştirme imkanımız olmadı. Eski Yimpaş'ın yanında ki bir otopark alanı protokolünü imzaladık ama bizim süremiz yetmedi. Ama o proje hala hayata geçirilemedi fakat önemli bir altyapı oluşturmuş olmuştuk. Bizim zamanımızda Sosyal ve Kültürel faaliyetlere çok önem verdik. Bizim bölgemizde gerçek anlamda fakir fukaranın çok yoğun olduğu bir bölge bizde burada bir envanter çalışması yaparak “HIZIR ADIM” adlı projemizi hayata geçirerek fakir fukaraya yardımda bulunduk. Öyle evler var ki şuanda gıda yardımı yapılıyor ama bunlardan daha ziyade yaşlı insanlarımızın evde yemek yapma imkanı yok. Biz bu yaşlılarımıza günlük sefer taslarıyla birlikte hazır yemek gönderdik. Dolu sefer tası bıraktık boş sefer tası aldık ve bunu kimseyi rencide etmeden gizlice yaptık. Şuan hala devam edip etmediği konusunda bir bilgim yok ama bizim bölgemizde Allah'ın izniyle aç yatan insan olmayacak. Kültürel ve Sosyal faaliyetler konusunda da her ay bir konferans yapmak suretiylede vatandaşlarımızın bu tür etkinliklere katılmasını sağladık. Türkiye'nin sayılı hocalarını buraya çağırdık ve İlkadım Konferansları adı altında güzel etkinlikler yaptık. Ramazan etkinlikleriyle vatandaşlarımızı bir araya getirmeyi hedefledik. Fakir ve zenginin bir araya geldiği, Bürokrat'ın ve vatandaşın, Belediye Başkanı ve halkın bir araya gelebileceği bir ortam oluşturma adına Türkiye'nin en büyük Ramazan Çadırı'nı kurduk. Burada çok sayıda etkinlikler de oldu. 5 yıl boyunca her Ramazan bu şekilde devam ettirdik. Ayrıca İlkadım'da biz göreve geldiğimiz zaman girişte adına “İLKİM” dediğimiz İlkadım İletişim Merkezini kurduk. Bu sayede vatandaşlarımız gelip sorunlarını buradaki görevli arkadaşlarımıza anlatıyordu. Vatandaşımız çayını içerken, görevlilerimiz vatandaşın sorunlarını kayıt altına alıp bunun çözümünü araştırıyordu ve bu proje halkımızın çok hoşuna gitmişti. Ayrıca Belediyemizin girişi bir iş hanı girişi gibiydi. Buraya Belediye ortamını sağladık. Bunlar bizim yapmış olduğumuz önemli projelerdendir.

3.İlkadım'ın en büyük sorunu sizce nedir?

Bence en büyük sorun otopark sorunu ve çarpık yapılaşmadır. Özellikle Hastane Başı ve Kökçüoğlu Mahallesinde çarpık kentleşme var. Biz orada düzeni sağlaycak proje için alt yapı oluşturmuştuk. Biz bunu Toki ile değil Samsun'daki Müteşebbislerle beraber yerinde dönüşümü yapmayı arzu ediyoruz. Çünkü İlkadım ilçesi Samsun'un kalbi ve İlk yerleşim yeridir. O zamanlar imar yapısı güzel yapılamamış biz bunu da düzeltmeyi hedefliyoruz.


4.AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday adayı olarak sahadasınız, Şahsınıza gösterilen ilgi nasıl?
Biz sahayı hiç boş bırakmadık. Belediye Başkanlığı dönemimde de insanlarımızla iç içe olduk. Belediyeyi halkımızla beraber yönetmeyi amaçladım. 5 yıllık dönemimde her bir esnafı en az 5 kere ziyaret ettim. Dolayısıyla vatandaşımın düğününde, cenazesinde, sünnet töreninde, Hac'dan gelen vatandaşlara hac ziyaretinde bulundum. Bayanlarımızı Acem Tekkesinde ağırladım. O süreç çok güzel geçti. Biz ilkadımı hiç boş bırakmadık. Vatandaşımızın her zaman yanında olmaya çalıştık. Önemli günlerde mesaj sistemiyle de vatandaşımızın yanında oldum. Halkımızla hep iç içe olmaya çalıştık. Ben ilkadım'da belediye başkanlığı görevi yaptım fakat şuan gazi beldesinde ziyaretlerde bulunurken aşırı bir ilgi ile karşılaşıyorum. Bana şunu söylüyorlar ; “ biz sizin çalışmalarınızı İlkadım belediyesinden biliyoruz. Ondan dolayı sizin vatandaşlarla olan diyaloglarınızı çok iyi biliyoruz. Bu yüzden sizi yeniden başkan olarak görmek istiyoruz” dediler. Bu yoğun ilgi beni de çok memnun ediyor.



5.Partinizin ilçe de 8 aday adayı var. Bu aday adayı bolluğunu neye bağlıyorsunuz?

Bu güzel bir durum. Bura da ak partinin belediyeyi ne kadar almak isteğinde olduğunu görüyorum. Aday adayı arkadaşlar kendi çapında alt yapıları olan birer aday adayı arkadaşlarımızdır.

6.Aday yapıldığınız ya da yapılmadığınız takdirde AK Parti Teşkilatı içinde bölünmeler olacağınızı düşünüyor musunuz?
Bizim partimizde böyle bir şey olması söz konusu değildir. Biz geçmişte de bu durumu yaşadık aday olamadık ama ertesi günü basın açıklamasıyla “Biz Ak partinin bir neferiyiz ve ak parti bize nerde görev verirse onu yapar verilen karara saygı gösteririz” dedik. Şuan aday adayı olan arkadaşlarımızın da aynı düşünceler içinde olacağından şüphem yok. Aday kim olursa olsun bütün aday adayları o kişinin sonuna kadar destekçisi olacaktır. Burada arzu ettiğimiz Ak Partili bir adayı orada başkan olarak görmek. Birlik ve beraberlik havası olacaktır.


7.Mevcut İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş'ı kendinize ciddi bir rakip olarak görüyor musunuz?
Bu konuda pek yorum yapmak istemiyorum. Çünkü ben de henüz aday adayı konumundayım. Adaylığım netleştikten sonra düşüncelerimizi ifade edeceğiz.

8.Sayın Tok, bu seçimi farkla kazanırım demiştiniz bir röportajınız da. Bunu neye dayanarak iddia ediyorsunuz?
Ben şuan da ki Aday Adaylığı sürecimde vatandaşlarla beraberim. Vatandaştan aldığım yoğun teveccühle bunu söyledim. Ayrıca kendi yaptığımız anketlerin sonucu ve saha çalışmalarıma dayanarak söyledim diyebilirim.

9- Başkanlığınız döneminde mali tablonun bozuk olduğu yönünde ki eleştirilere ne diyeceksiniz?
Bu tür eleştirilere Adaylığımız netleştikten sonra her şeyiyle beraber bütün belgeleri de bizde mevcuttur. Bunlar resmi belgelerdir. 5 yıl önceye döndüğümüz zaman devir teslim yöntemiyle şuan ki belediye başkanına o dosyaları teslim ettim.

10- İlkadım ilçe halkına mesajınız nedir?

İlkadım Belediyesinde görev yaptığımız sürede işçimiz bizim baş tacımızdır dedik ve işçilerimizde bu durumdan çok memnundular. Çünkü biz o birlikteliği sağladık. Geçtiğimiz Ramazan'da İlkadım belediyesinde çalışıp'ta başka kurumlara çalışmaya gönderilen arkadaşlarımızla İftar yemeğinde bir araya geldik. İşçilerimizde aileleriyle beraber yaklaşık 1300 kişi geldiler. Bu bizim için çok önemli bir olay. Yani siz Belediye Başkanlığını bırakmışsınız dışarıda birisiniz ve bir iftar yemeğine bunları davet ediyorsunuz ve o işçilerimiz aileleriyle beraber o iftar yemeğine katılabiliyorlar. Bu bir sevgiden, birlik ve beraberlikten kaynaklanır. Şuanda İlkadım da böyle bir memleketçiliği, hemşericiliği bir arada tutan bir anlayış gözüküyor. İnşallah biz onu bir araya getirmek için “ Yaradılanı severiz, Yaradan'dan ötürü” düsturunu üslup edinip halkımızın desteğini bekliyoruz.

ROPÖRTAJ:ADEM ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum