"SEÇİMDEN ÖNCE HEMŞİRE ALIMI YAPILACAK"

"SEÇİMDEN ÖNCE HEMŞİRE ALIMI YAPILACAK"
Sağlık Bakanı Müşaviri Fatma Aktaş Ebe ve Hemşireler Derneği (EHEM-DER)'in düzenlediği sempozyumda, Türkiye genelinde 141 bin 948 hemşire bulunduğunu söyledi.

Fakat bu sayının yetersiz olduğunu belirten Aktaş, “Seçim öncesinde 4b’li ve 657’li olarak hemşire alımı yapılacak.” dedi.


Ebe ve Hemşireler Derneği Sheraton Otel'de, 'Geçmişten Geleceğe Ameliyathane Hemşireciliği' adında bir sempozyum düzenledi. Sağlık Bakanı Müşaviri ve dernek üyesi olan Fatma Aktaş'ın da katıldığı sempozyuma Müşavir Aktaş'ın yanı sıra; Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, Samsun Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel, Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Özkan, EHEM-DER Genel Başkanı Kadriye Gülseren, EHEM-DER Samsun Şube Başkanı Şükriye Okur Turgut, akademisyenler, ile çok sayıda ebe ve hemşire katılım gösterdi.

"HEMŞİREYE İHTİYAÇ VAR"

Türkiye genelinde bulunan hemşire sayısının yeteli olmadığını kaydeden Sağlık Bakanı Müşaviri Fatma Aktaş, "Türkiye'de hemşire ihtiyacının çok fazla olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 94 bin 429 hemşire var. Üniversite hastanelerimizde 22 bin 406 ve özel hastanelerimizde 25 bin 113 olmak üzere Türkiye geneli 141 bin 948 hemşire çalışıyor. Samsun'da Kamu Hastaneleri Birliği'nde bin 894 hemşire ve 542 ebe, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde 249 hemşire ve 6 ebemiz var. Bu sayılar Türkiye için yetersiz. Fakat seçim öncesinde 4b'li ve 657'li olarak hemşire alımı yapılacak. İnşallah ülkemiz ve Samsun ili için de gerekli hemşire ihtiyacını karşılanacaktır." şeklinde konuştu.

"HEMŞİRELERİMİZİN NİTELİKLİ OLMASI GEREKİYOR"

'Geçmişten Geleceğe Ameliyathane Hemşireciliği' isimli sempozyumda konuşan EHEM-DER Genel Başkanı Kadriye Gülseren, "Sağlık sektöründe gelişen teknoloji ile bilimsel gelişim oldukça arttı. Doktorlarımız hastayı kontrol etmekte, hastanın tedavisini uygulamakta ama hastanın tedavi uygulaması, bakım süreci ve taburcu olması için hızlandırma prosedürlerini kalite ve verimlilik gereği hemşireler tarafından karşılanmaktadır. Hemşireler sağlık hizmetlerinin odak noktasıdır. Sizlerin de bildiği üzere hemşire yokluğunda klinik ve yoğun bakım açılamıyor. Hemşireliğin bu kadar önemli olduğu bir noktada hemşirelerimizin nitelikli olması gerekiyor. Kendilerinin artık o bolümde branşlaşması ve kendisini yenilemesi gerekiyor. Bu sebeple hemşireler kendilerini daha fazla geliştirmeli. Bizler yaptığımız programlar ile bu konuda ebe ve hemşirelerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.