Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM SONUÇLARI

30 Mart 2014 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimleri genel seçim havasında çalışmalar yapıldığı için sonuçlar sandığa öyle yansıdı.
Seçmen Belediye Başkanlığının yanında oy verdiği partinin belediye başkanını tercih etti. Her parti belediye başkanının alacağı oy,partisinin oy yüzdesi hanelerine yazılacağı için bu şekilde düşünenler olabilir.
Daha önce yazdığım yazılarda seçim sonuçlarının nasıl çıkacağını genelde tahmin ettiğim için Türkiye'nin diğer bölgelerinde daha önce yapılan seçimlerin seçim sonuçları değerlendirildiğinde her parti kendilerinin hangi bölge ve şehirde yapılan anketlerde görülen sonuçlar ön tahmin olarak görülmekte bazı partiler bazı bölgelerde yok denecek kadar az oy almakta,otuz büyük belediye başkanlığı seçimlerinde köylerde belediye başkanlarına oy vereceği için otuz büyük şehir Türkiye nüfusun yüzde otuzikisini teşkil etmektedir üç büyük şehrin aldığı oy Türkiye ortalamasına etki etmektedir.Parti genel başkanları seçmenleri algılamaları iyi tesbit edip ona göre politika yapabildiyse sonuç almalarına etki etmiştir.Muhalefet partileri eleştiriden ziyade iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerini anlatıp ikna edebilselerdi seçim sonuçlerı farklı olabilirdi.Seçmen oyunu verirken,icraat,ekonomi,istikrar,sosyal hizmetleri göz önünde tutarak oyunu bu şekilde verdiği siyasiler gözden uzak tutmasın.Ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını takip eder,geleceği göz önünde tutarak oyunu tercih eder.Muhalefet Türkiyenin resmini doğru göremedi.Belediye başkan adayları seçim çalışmalrında halkla yüz yüze geldiler seçmenler adayları dinledi,görevde olanlar neler yaptıklarını,bundan sonra neler yapacaklarını anlattılar ve seçmen tercihini yaptı.
Belediye Başkanlarının seçim kazanmalrında,meclis üyelerinin tsbit edilmesi çok önem taşır.O beldenin seçmen yapısı dengelerini dikkate almak,sevilen ve güvenilir.dürüst insanların meclis üyesi olması seçim sonuçlarına çok etki eder.Seçmen artık rastgele oyunu vermiyor bizim seçmenimiz kibirli,kabadayı tipli,kendini beğenmiş insanlara tepeden bakan insanların acılarını ve sevinçlerini paylaşmayan gördüğü zaman kafasını çeviren insanlara oy vermez.
Göreve gelen başkanların çalışma kadrosunu çok iyi kurması gerekir.Belediye ye gelen insanlara adil davranmak ve güler yüzle karşılamak insanları mutlu eder.İçeride ve dışarıda belediye hizmetlerinin çabuk ve seri yapılması önem taşır.
Sayın Başkanlar ben öğretmenlik görevi yaptığım yıllarda bayan öğretmen ve bayan müdürle çalıştım.Belediyede önemli müdürlüklerde bayanlara görev verilirse ziyaretcisi ve takipcisi az olur.
Başkanlar rahat eder.
Seçim tahminimi seçimden iki gün önce defterime yüzde olarak yazmıştım,45,29,16 diye bzı kimselerede bu tahminlerimi söyledim.Başkanlara başarılar dilerim.
              

                                        

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR